Vreli dani su ispred nas, a ništa nas ne može rashladiti bolje od svežih napitaka. Ovaj koji vam danas predstavljamo je još lepši, jer sadrži alkohol u sebi, i to belo vino.

Svi vi koji do sada baš i niste bili simpatizeri ove vrste vina, moramo vam reći da će vas ovaj recept oduševiti i potpuno promeniti mišljenje o ovom piću.

Kada je grejpfrut u pitanju, ne znam da li ste znali da je to voćka koja topi kilograme. Devojke, mislim da vas je ova informacija posebno obradovala.

Pa da ne dužimo, krenimo u pomalo pijanu avanturu predvođenu koktelom od grejpfruta i belog vina!

Sastojci:

– 1 flaša belog vina

– 1 flaša penušavog vina

– 1 grejpfrut

– 3/4 šolje sveže narezanih jagoda

– mala pomorandža iseckana na kriške

– 3/4 šolje soka od grejpfruta

160 Sve je to od belog vina: Koktel od grejpfruta i vina

Postupak pravljenja je jednostavan. Sve sastojke treba pomešati u jednu posudu i ostaviti da stoje najmanje dva sata, premda bi bilo poželjno više, čak do 24h.

Posle slobodno možete sipati u čašu i dodati led. Dodajte penušavo vino na kraju i ukrasite po želji, a možete i dodati malo svežih jagoda i koju krišku limuna kako bi ovaj koktel i vizuelno bio lep.

244 Sve je to od belog vina: Koktel od grejpfruta i vina 339 Sve je to od belog vina: Koktel od grejpfruta i vina 430 Sve je to od belog vina: Koktel od grejpfruta i vina

Violeta Stojanović

Comments