THE DOLDER GRAND (Cirih)

Ciriški umetnički hotel savršeno kombinuje luksuz i ljubav prema istoriji umetnosti. Za sto godina postojanja, hotel je sakupio impresivnu kolekciju umetničkih radova, uključujući radove Endija Vorhola, začetnika pop-arta, čuvenog nadrealiste Salvadora Dalija, radove multimedijalnog umetnika Demijana Hirsta i drugih poznatih modernih i savremenih umetnika. Pored umetničke zbirke, hotel je poznat i po avangardnom uređenju inspirisanom izgledom koliba.

PALACE HOTEL (Tokio)

Lociran u centru Tokia, Palas hotel je podigao nivo art-hotela na nove visine. Pored ponuda nedeljnih časova origamija za goste, hotel poseduje raznoliku kolekciju japanske umetnosti. Od tradicionalnih slika rađenih mastilom, preko šarenih apstrakcija Šangajske umetnosti i kamenih skulptura do skica rađenih olovkom i umetničkih dela od laserski rezanog papira – prefinjena i istovremeno uzbudljiva mešavina, koja inspiriše.

THE ART HOTEL (Denver)

Unutrašnjost hotela liči na umetničku galeriju, čiji se eksponati  prosto izlivaju u hodnike i ukrašavaju svaku sobu za goste. Hotel se nalazi u umetničkoj četvrti Denvera, poznatoj kao Zlatni trougao, sadrži radove umetnika 20. i 21. veka koji su pomerali granice, kao što su Leo Villareal i Larry Bell.

Pročitajte još i ovo:

9 razloga da posetiš Tajland

Top 10: Ovo su najskuplji gradovi za život u 2017. godini

Fotografije koje nam dokazuju da je Paros novi Santorini

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.instagram.com

Brankica Milošević

Comments