Film “Otkačena plavuša” (Clueless) svojom pričom i modnim doživljajem obeležio je sredinu devedesetih godina. Najzaslužnija za popularnost ovog filma zasigurno je glavna glumica Ališa Silverstoun (Alicia Silverstone) koja tumači lik Šer (Cher). Šer i njene prijateljice predstavile su život na Beverli Hilsu koji bi svaka tinejdžerka poželela, zbog čega su glavne junakinje filma oponašane širom sveta. Oponašana je najviše prepoznatljiva moda koju su promovisale: dezenirane mini suknje, dokolenice, krzno, drečave boje, male školske tašnice i još mnoštvo odabira koje su bez problema birale ove srednjoškolke. Provokativno, ali ne i vulgarno, ističu, čak i u strogoj školi, lepotu svog tela – ne skrivajući koliko su zgodne. Ove devojke nisu nosile samo ono što je društveno prihvatljivo, već ono u čemu se same pronalaze i što im najbolje pristaje.

Na smeo način teže ka sofisticiranosti i eleganciji koje se nalaze na vrlo tankoj granici sa neukusom. Pogledajte i sami procenite da li je ukus prešao u neukus, ili su uspele da izgledaju istovremeno moderno i pristojno.

Cher sa kesama u ruci The Best Fashion Moments: Kad se moda suprotstavi pravilima

Šer je bila glavni predmet oponašanja, ali i zavisti

Nasmejane devojke The Best Fashion Moments: Kad se moda suprotstavi pravilima

Najbolje prijateljice u mini suknjama šetaju po dvorištu škole

Cher u zutom kostimu The Best Fashion Moments: Kad se moda suprotstavi pravilima

Već na samom početku filma Šer nas je iznenadila svojom upadljivom modnom kombinacijom

Cher u centru paznje The Best Fashion Moments: Kad se moda suprotstavi pravilima

Neodoljiva Šer - uvek u centru pažnje

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments