Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Moda svakako odslikava duh jednog vremena, dok kostimi decenijama igraju veliku ulogu u davanju autentičnosti filmovima. Jedan od najvećih modnih trenutaka u istoriji filma je, nimalo iznenađujuće, crna haljina u filmu “Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s). I danas, kada je vidimo na zanosnoj Odri Hepbern (Audrey Hepburn), potpuno je jasno zbog čega je ona, nesumnjivo, postala osnov svačijeg garderobera, simbol prefinjenosti, glamura i elegancije – nepogrešiva klasika. Odri ju je proslavila u kombinaciji sa biserima, krunicom na glavi i dobro prepoznatljivim parom naočara.

Osnove koje je postavila Koko Šanel (Coco Chanel) dvadesetih godina prošlog veka, svakako je učvrstila sama Odri u pomenutom filmu, učinivši malu crnu haljinu jednostavnog kroja neverovatno važnom i nezamenljivom. Garderobu za ovaj film birala je upravo ona, u saradnji sa kreatorom Živanšijem (Givenchy), kog je nazivala “kreatorom ličnosti”, a ne samo stila.

Crna Živanšijeva haljina sa plakata koji su najavljivali film “Doručak kod Tifanija”, koji je proglašen jednim od 100 najboljih plakata u istoriji filma, prodata je 2006. godine na aukciji za skoro milion dolara. Crna haljina zauvek će podsećati na Odri, kao što će i Odri zauvek asocirati na crnu haljinu. Zajedno ostaju večna inspiracija za čitav modni svet.

“Kažu da se savremena žena rodila onda kada je Odri Hepbern 1960. godine, odevena u dugu crnu haljinu, sa pecivom u jednoj i kafom u drugoj ruci, posle noćnog provoda, prišla izlogu prodavnice nakita Tiffany, na Petoj aveniji u Njujorku.”

A recept za večnu slavu, moć i lepotu, Odri je rado delila sa ženama:

Za privlačne usne – uvek izgovarajte reči pune ljubaznosti;
Za lepe oči – tražite dobrotu u ljudima;
Za vitku figuru – delite svoju hranu sa gladnima;
Za lepu kosu – dopustite da je bar jednom dnevno pomazi dečja ruka;
Za uspravno držanje – hodajte svesni da nikada niste sami.

slika20 The Best Fashion Moments: Magija male crne haljine u filmu “Doručak kod Tifanija”

“A girl should be two things: classy and fabulous.” - Koko Šanel

Prvi tekst iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Editors choice