Krajem sedamdesetih godina Dajana Kiton (Diane Keaton) je u fenomenalnom filmu Vudija Alena (Woody Alan) osvojila modni svet svojim muškobanjastim izgledom, par brojeva većom garderobom i muškim odevnim komadima. Samouverena sa kravatom i u prevelikim širokim pantalonama, Dajana je kao lik Eni Hol (Annie Hall) prosto nametnula mušku modu ženama pokazujući koliko to može dobro i nepogrešivo da izgleda. Ova glumica lično je stvarala izgled Eni Hol, jer je u filmu oblačila većinom stvari iz svog garderobera, po svom ukusu. Vudi Alen govorio je kostimografu: “Ostavi je! Vidiš da je genijalna!”.

Osim originalne Dajane u isticanju muške mode za žene učestvovao je i Ralf Loren (Ralph Lauren). Zajedno su stvorili čudnu, neobičnu, ali pritom neodoljivu i odlično obučenu Eni Hol koju modni znalci danas nazivaju simbolom androgenog izgleda tog vremena, zbog tanke, skoro nevidljive linije koja pokazuje razliku između muškosti i ženstvenosti. A vama preostaje da ukoliko ste slučajno propustili da odgledate ovaj film koji je dobio čak četiri Oskara, odmah to učinite!

slika 140 The Best Fashion Moments: Neurotična i fantastična Annie Hall

Smešni, luckasti, šarmantni i originalno stilizovani par

slika 233 The Best Fashion Moments: Neurotična i fantastična Annie Hall

Dajana Kiton je uvek znala da bude ono što jeste

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments