Madona je devedesete godine prošlog veka obeležila svojom slavnom turnejom pod nazivom “Blonde Ambition”. Osim fantastične muzike, turneja je ostala zapamćena po nesvakidašnjem modnom trenutku – Madona u famoznom zlatnom korsetu sa špicastim grudnjakom. Iza te prave modne inovacije stajao je Žan Pol Gotje (Jean Paul Gaultier), koji je bio zadužen za izgled i odevanje kraljice pop muzike za vreme pomenute turneje. Pri izradi grudnjaka Gotjea su inspirisale pedesete godine i tada vrlo popularan takozvani bullet bra, koji je bio sličnog oblika. Gotjeov grudnjak za Madonu prodat je na aukciji za 20,000 dolara.

Madonin kontroverzni kostim izazvao je burne reakcije zbog tadašnjeg mentaliteta ljudi, a i nezgodnog vremena kada nije bilo slavno istraživati i promovisati seksualnost. Međutim, danas je potpuno drugačije, te se zvezde više nego ikad povinuju za Madonom kopirajući legendarni kostim. Pored Lejdi Gage (Lady Gaga), Kejti Peri (Katy Perry) i mnogih drugih kojima je inspiracija za koncertne kostime bio upravo Gotjeov bullet bra, tu je Kajli Minog (Kylie Minogue) koja ne samo da je preuzela oblik grudnjaka za Madonu, nego i čitav njegov model i izgled u celini, te njime promovisala svoj album pre dve godine.

Ipak, autentičan grudnjak špicastog oblika zaštitni je znak jedne jedine Madone, koja je uvek bila na korak ispred svog vremena. I to, priznaćete, veliki korak.

slika 138 The Best Fashion Moments: Provokativni grudnjak

Neprikosnovena Madona u inovativnom kostimu

slika 238 The Best Fashion Moments: Provokativni grudnjak

Žan Pol Gotje tada je kreirao još jedan neobičan grudnjak za Madonu

slika 327 The Best Fashion Moments: Provokativni grudnjak

Ovim je sve rečeno

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments