Podjednako oduševljeni, verovatno smo svi po nekoliko puta gledali nezaboravnu romantičnu komediju ”Kako izgubiti dečka za deset dana” (How to Lose a Guy in 10 Days). Neodoljivi tandem koji čine predivna Kejt Hadson (Kate Hudson) i šarmantni glumac Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) učinio je da ovaj film dostigne fantastičan uspeh i veliku slavu.

Omiljeni deo filma čitavom modnom svetu je trenutak kada Endi, lik koji je tumačila Kejt Hadson, stoji na stepenicama, okreće se i ponosno pokazuje žutu svilenu haljinu svom partneru. Haljinu koja odiše senzualnošću i gracioznošću dizajnirala je Karen Peč (Karen Patch), a interesantno je da je morala da bude kreirana na osnovu ogrlice iz jedne od najluksuznijih zlatara na svetu Hari Vinston (Harry Winston). Privezak na ogrlici, nazvan ”Isidora”, ustvari je 84-karatni žuti dijamant vredan više od pet miliona dolara. Haljina i ogrlica su se sjajno uklopile i pokazale se kao pravo ogledalo stila. Žuta, na prvi pogled jednostavna haljina od satena, istakla se i velikim otvorom na leđima sa dve ukrštene satenske trake što je takođe doprinelo naglašavanju njene elegancije.

Haljina i ogrlica koje su san svake devojke našle su se s punim pravom u muzeju Viktorije i Alberta u Londonu pored svih ostalih legendarnih filmskih kostima. One su to definitivno zaslužile, jer tako usklađene ne mogu ostati nezapamćene.

slika 125 The Best Fashion Moments: Senzualnost žute haljine

Par koji filmski režiseri obožavaju podjednako kao i obožavatelji filma

slika 226 The Best Fashion Moments: Senzualnost žute haljine

Skupocena ogrlica blista na umiljatoj Kejt Hadson

slika 318 The Best Fashion Moments: Senzualnost žute haljine

Otvorena leđa na predivnoj haljini

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments