Fantastičan mjuzikl za sva vremena “Briljantin” (Grease) doneo je i fantastičan modni trenutak. Istorija filmskih modnih kostima dobro pamti Oliviju Njutn (Olivia Newton), koja je u filmu “Briljantin” prošla neočekivanu transformaciju od naivne i mirne devojke do opasne i vrckaste, pune samopouzdanja. Tu transformaciju verno je propratila i modna. Kada se pri kraju mjuzikla Sendi (Sandy), lik koji je glumila Olivija, pojavljuje na visokim potpeticama, u crnim izazovnim kožnim helankama koje savršeno ističu njenu tananu figuru, uzan struk i tanke noge, bilo je jasno da taj modni trenutak ne može da ostane nezapamćen. Zgodna Olivija, obučena spremno za ples, iznenadila je svog filmskog partnera Džona Travoltu (John Travolta) nepredviđenim izgledom, a i ne samo njega, već svu publiku koja nije očekivala takav preobražaj.

Crne kožne helanke iz ovog filma nalaze se među prvih deset na svim listama najboljih filmskih kostima ikada, a za to je zaslužno značajno ime Albert Volski (Albert Wolsky) koji je kao kostimograf i sam briljirao u “Briljantinu”.

slika 122 The Best Fashion Moments: Spremna za ples

Good girl gone bad

slika 217 The Best Fashion Moments: Spremna za ples

Zavodljiva i zanosna Sendi

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments