Ričard Gir (Richard Gere) je jedan od najprivlačnijih muškaraca na svetu za kojim žene neprestano uzdišu. Muškarci nisu ostavljali često tragove u modnoj istoriji filma koliko su žene, ali Ričard Gir upravo je jedan od onih koji su svojom pojavom i izgledom ostavili nezaboravan modni doživljaj i trag. U filmu ”Američki žigolo” (American Gigolo) Ričard je sa Armanijem (Giorgio Armani), koji je bio zadužen za njegov izgled, postavio mušku modu na vrlo važno mesto.

slika 156 The Best Fashion Moments: Zavodljivost Američkog žigola

Odlično stilizovani Ričard Gir

Mnogi i danas kritikuju film navodeći da se u njemu sve vrti oko muške mode i toga kako je Ričard, u ulozi Džulijana Keja (Julian Kay), odeven. I Gir i Armani su briljirali u ovom filmu. Ričard kao veliko otkriće na filmskom platnu, simbol muške lepote, zavodljivosti i perfektnog izgleda čije je telo ušlo u snove hiljade i hiljade žena, i Đorđo kao italijanski u moru američkih dizajnera osamdesetih godina. Armani je tada postavljen na čelo modne revolucije kada su u pitanju muška odela, jer ih je modernizovao, prekrojio i prilagodio muškoj silueti, koristeći se pritom neobičnim tkaninama i bojama. Zajedno su promovisali feminiziranog i narcisoidnog muškarca, kicoša, ali definitivno muškarca sa stilom, na čiji bi stajling mnogi muškarci trebali i danas da se ugledaju.

slika 250 The Best Fashion Moments: Zavodljivost Američkog žigola

Njegovo savršeno telo, izgled i lepota, u filmu imaju svoju cenu.

slika 331 The Best Fashion Moments: Zavodljivost Američkog žigola

Divan i mladi Ričard označio je početak svoje slavne karijere upravo ovim filmom

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

 

Comments