Džulija Roberts (Julia Roberts), žena predivne, bujne kose, širokog prirodnog osmeha i neobične lepote, koja pleni svojom energijom, jer nije prazna i površna, pobrala je sve naše simpatije u romantičnom filmu “Zgodna žena” (Pretty Woman). U njemu sa svojim partnerom, glumcem i fenomenalnim zavodnikom Ričardom Girom (Richard Gere), predstavlja jedan od najlepših parova na filmu ikada.

Džulija, u ulozi Vivijen Vard (Vivian Ward), u filmu prolazi kroz fantastičnu transformaciju od prostitutke do neverovatno elegantne dame. Vatreno crvena balska haljina sa dubokim dekolteom, koju oblači za odlazak u operu, jedna je od najupečatljivijih haljina u modnoj istoriji. Ona je proizvod nepogrešivog ukusa, prefinjenosti i stila dizajnerke Merilin Vens-Strejker (Marilyn Vance-Straker). Interesantna je priča ove dizajnerke, koja se danas sa osmehom seća kako su joj naredili da dizajnira crnu haljinu, dok je ona predosećala i navaljivala da haljina mora da bude crvena, kako bi se postigao efekat od kog nam “zastaje dah”. Napravila je ovu haljinu u crnoj, crvenoj i beloj boji, ali je na kraju ipak prevagnula najbolja opcija i Džulija je zablistala u crvenoj. Kao plus ovoj odevnoj kombinaciji Džuliji su odenuli i bele damske rukavice.

Haljina boje strasti iz pomenutog filma pominje se kao jedna od onih koje su promenile svet, uz legendarne haljine koje su nosile Merilin Monro (Marilyn Monroe) i Odri Hepbern (Audrey Hepburn). Dizajnerka kaže kako muškarci širom sveta i dan-danas naručuju istu ovakvu haljinu za svoje žene, jer ona predstavlja nepresušni izvor stila za svaku damu koja želi da izgleda dostojanstveno. Nisu uzalud najzapaženije uvek bile “dame u crvenom”.

slika 11 The Best Fashion Moments: Zgodna žena u božanstvenoj haljini

Od prostitutke do kraljice stila

slika 21 The Best Fashion Moments: Zgodna žena u božanstvenoj haljini

Skica haljine dizajnerke Merilin Vens-Strejker

slika 31 The Best Fashion Moments: Zgodna žena u božanstvenoj haljini

Ljubav koja ruši sve predrasude i menja osobu iz korena

Prethodne tekstove iz serijala “The Best Fashion Moments” možete pogledati ovde.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments