Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Očekuješ da ćete odmah “kliknuti”

Zapravo, taj osećaj da si sa nekim “kliknula” od prve, najčešće dovodi do razočaranja, jer je obično vezan za telesnu hemiju. Nervozna si, jer treba nekog da upoznaš i nadaš se da će ti se bar malo sviđati (a u sebi očekuješ da osetiš magnetsku privlačnost i da sve bude kao u priči), a jedino možeš da osećaš tremu i da primećuješ sitnice koje uopšte nisu od pomoći (kako mu je glas nije dubok i muževan, kako ponavlja neke iritantne gestove – kako je zapravo, nervozan i uznemiren, baš kao i ti). Jedino što treba da uradiš, jeste da prestaneš sa tim – da priznaš da imaš tremu i da si nervozna (pa će verovatno uslediti i njegovo priznanje i odmah će vam oboma biti lakše) i da se opustiš i prepustiš atmosferi. Razgovaraj neobavezno, ne ustručavaj se da pustiš da tišina traje, komentariši nešto što ti skreće pažnju i slušaj i posmatraj svog sagovornika nastojeći da uhvatiš ono što on lagano otkriva i odaje, a ne ono što vidiš na prvi pogled.

Previše si se raspitivala

Nije loše raspitati se o nekome koga treba da upoznaš i čuti šta o toj osobi drugi misle. Ali te informacije bi trebalo da držiš u pozadini i da ne dozvoliš da oblikuju tvoj utisak. Niti su sva pozitivna mišljenja (svi ga hvale) neka naročita preporuka, jer tebi se on možda uopšte neće dopasti, niti su komentari sa zadrškom (on je malo čudan, ne priča puno, uvek je sam…) nešto što će ti zaista ukazati na to kakav je neko, ili suštinski uticati na to kako ga ti vidiš i doživljavaš. Ipak, komentare drugih treba ozbiljno uzeti u obzir, ako se svi slažu da je ta osoba prevrtljiva, ženskaroš, neko u koga ne možeš imati poverenja i čije su lične vrednosti sumnjive – neko ko svoj šarm zloupotrebljava i ko je površan i koristoljubiv. To je verovatno istina, koja će pre ili kasnije izaći na videlo.

Nisi iskrena prema sebi

Ako pokušavaš da ostvariš nešto što u stvari ne želiš, uspešno ćeš sabotirati to ostvarenje. Jer, možda uopšte ne želiš vezu, ali ne želiš ni da budeš sama, pa nikako da nađeš nekoga ko će se uklopiti u tvoja ambivalentna osećanja. A možda želiš vezu i upoznala si nekog ko ti se baš sviđa, ali on se u startu ograđuje i ne želi da se vezuje – a ti prosto ne veruješ u to i sigurna si da će on promeniti mišljenje. Zanemarivanje onoga što ti je jasno saopšteno, spada u neiskrenost prema sebi – to ti je neprijatno i radije veruješ u bajke, ubeđujući sebe da je to pozitivnost.

Naslovna fotografija: instagram.com/fasheditorials

Brankica Milošević

Editors choice