Hot topics

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Očekuješ da ćete odmah “kliknuti”

Zapravo, taj osećaj da si sa nekim “kliknula” od prve, najčešće dovodi do razočaranja, jer je obično vezan za telesnu hemiju. Nervozna si, jer treba nekog da upoznaš i nadaš se da će ti se bar malo sviđati (a u sebi očekuješ da osetiš magnetsku privlačnost i da sve bude kao u priči), a jedino možeš da osećaš tremu i da primećuješ sitnice koje uopšte nisu od pomoći (kako mu je glas nije dubok i muževan, kako ponavlja neke iritantne gestove – kako je zapravo, nervozan i uznemiren, baš kao i ti). Jedino što treba da uradiš, jeste da prestaneš sa tim – da priznaš da imaš tremu i da si nervozna (pa će verovatno uslediti i njegovo priznanje i odmah će vam oboma biti lakše) i da se opustiš i prepustiš atmosferi. Razgovaraj neobavezno, ne ustručavaj se da pustiš da tišina traje, komentariši nešto što ti skreće pažnju i slušaj i posmatraj svog sagovornika nastojeći da uhvatiš ono što on lagano otkriva i odaje, a ne ono što vidiš na prvi pogled.

Previše si se raspitivala

Nije loše raspitati se o nekome koga treba da upoznaš i čuti šta o toj osobi drugi misle. Ali te informacije bi trebalo da držiš u pozadini i da ne dozvoliš da oblikuju tvoj utisak. Niti su sva pozitivna mišljenja (svi ga hvale) neka naročita preporuka, jer tebi se on možda uopšte neće dopasti, niti su komentari sa zadrškom (on je malo čudan, ne priča puno, uvek je sam…) nešto što će ti zaista ukazati na to kakav je neko, ili suštinski uticati na to kako ga ti vidiš i doživljavaš. Ipak, komentare drugih treba ozbiljno uzeti u obzir, ako se svi slažu da je ta osoba prevrtljiva, ženskaroš, neko u koga ne možeš imati poverenja i čije su lične vrednosti sumnjive – neko ko svoj šarm zloupotrebljava i ko je površan i koristoljubiv. To je verovatno istina, koja će pre ili kasnije izaći na videlo.

Nisi iskrena prema sebi

Ako pokušavaš da ostvariš nešto što u stvari ne želiš, uspešno ćeš sabotirati to ostvarenje. Jer, možda uopšte ne želiš vezu, ali ne želiš ni da budeš sama, pa nikako da nađeš nekoga ko će se uklopiti u tvoja ambivalentna osećanja. A možda želiš vezu i upoznala si nekog ko ti se baš sviđa, ali on se u startu ograđuje i ne želi da se vezuje – a ti prosto ne veruješ u to i sigurna si da će on promeniti mišljenje. Zanemarivanje onoga što ti je jasno saopšteno, spada u neiskrenost prema sebi – to ti je neprijatno i radije veruješ u bajke, ubeđujući sebe da je to pozitivnost.

Naslovna fotografija: instagram.com/fasheditorials

Brankica Milošević

Editors choice