Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Tvoja kuhinja je izvor tvog  zdravlja i jedan od glavnih faktora zaduženih za vaš izgled.

U koliko želite da smršate ili održavate željenu težinu obratite pažnju na ovih par stvari u vašoj kuhinji koje vam zasigurno mogu pomoći da dobro izgledate. Varate se ako mislite da su to samo namirnice koje trebate da imate kod kuće, tajna je u tome gde i kako vaše zdrave namirnice stoje, kao i to kakav je vaš pribor za jelo.

Vaša kuhinja vaš izvor dobrog izgleda 01 Tvoja kuhinja tvoj izvor dobrog izgleda

Neka vam voće i povrće bude na dohvat ruke

Voće i povrće operite čim ga kupite i stavite ga na što vidljivije mesto. Ako ga držite u frižideru, neka stoji na prvoj polici gde ga možete lako dohvatiti. U koliko ga držite u sobi neka vam stoji u lepoj činiji na stolu, kako bi ste se pre poslužili njime nego čokoladom.

Pripremite veliku salatu

Imajte uvek spremljenu salatu kod kuće. Pojedite jednu činiju salate pre svakog obroka i time smanjite unos kalorija koje bi ste uneli obrokom. Ovo pravilo neka vam bude posebno važno kada je u pitanju večera.

Neka vaš pribor za jelo bude uvek umerene veličine

Uvek sipajte porcije manjom kašikom i jedite iz manjih tanjira. Trudite se i da obroke pripremate u manjim kuhinjskim elementima i tako kontrolišete porcije.

Kupujte manje porcije grickalica

Grickalice poput badema i drugog koštunjavog voća mogu da budu zdrave ako ih jedemo u malim količinama, ali veće porcije mogu dovesti do znatnog debljanja. Nemojte kupovati ekonomična i porodična pakovanja grickalica već se zadovoljite onim malim čiji sadržaj može da stane u jednu činijicu.

Vaša kuhinja vaš izvor dobrog izgleda 02 Tvoja kuhinja tvoj izvor dobrog izgleda

Zamrznuto povrće

Kupujte zamznuto povrće koje možete držati u vašem zamrzivaču i obarititi za pet do deset minuta. Olakšaće vam proces pripreme povrća pre kuvanja i time oduzeti manje vremena.

Bacite nezdravu hranu ili je makar sklonite sa vidnog polja

U koliko vaši ukućani imaju običaj da drže u kući gomile nezdrave hrane i ne žele da promene ovu naviku, stavite svoje zdrave namirnice da stoje ispred njihove nezdrave tako da vam ne odvlače pažnju. Ovim putem će i vašim ukućanima biti teže da dođu do svojih nezdravih namirnica te će se radije služiti zdravijim.

Vratite hranu u frižider nakon što sipate svoju porciju u tanjir

U koliko ste pripremili više hrane nego što je potrebno za jedan obrok, nemojte pojesti sve. Sipajte onoliko koliko stane u tanjir a ostatak vratite na mesto. Obično je jedan tanjir dovoljan za jedan umren i izbalansiran obrok. Sklonite hranu sa vidljivog mesta i vaši kilogrami će se takođe skloniti sami od sebe.

Vanja Babić

Editors choice