Moskva je pomalo čudan grad. Veliki i brz, gde ljudi stalno negde jure, saobraćaj je težak, a vreme bipolarno: od veoma hladnog do gorućeg Sunca. Ali je istovremeno čudesan. Sa gomilom atrakcija koje ga svrstavaju u malobrojnu grupu gradova koji oduzimaju dah i privlače turiste širom sveta. Iako je mnogima prva pomisao na Rusiju visoki sneg, muškarci dugih brada i zimski kaputi, Moskva je takođe grad mladih, sa jednim od najvećih univerziteta na svetu i sadržajima pogodnim za sve!

Upravo zato je Moskva odlična destinacija za mlade i one koji se tako osećaju, a koji su zagrejani za otkrivanje usputnih evropskih destinacija, zabavan put i provod kroz aranžman autobusom u Moskvu. Tom prilikom imate mogućnost za pravljenje magičnih fotki sa putovanja iz bajkovite prestonice i ostalih destinacija koje bi se posetile usput, ali i za šoping u luksuznim radnjama, upoznavanje grada i najznačajnijih znamenitosti i atrakcija Moskve!

Evo šta je zapravo Moskva i šta morate videti u njoj…

Srž Moskve u nekoliko početnih redova…

Moskva, na reci Moskva u zapadnoj Rusiji, kosmopolitski je glavni grad Rusije. U njegovom istorijskom jezgru je Kremlj, kompleks koji je predsednikov dom i čuvar carske riznice. Izvan njegovih zidova je Crveni trg, simbolični centar Rusije. Takođe dom Lenjinovog mauzoleja, obimne kolekcije Državnog istorijskog muzeja i Crkva Svetog Vasilija Blaženog, poznata po svojim magičnim, šarenim kupolama u obliku luka. Topla leta, ledene zime koje Vas teraju da se pribijete uz voljenu osobu ili nekoga ko bi to mogao postati, kao i magične jeseni uz lagane šetnje gradom, upoznavanje atrakcija, kupovinu babuški i odeće u radnjama svetskih brendova!

Evo koje su to najpoznatije atrakcije Moskve, gde otići u šoping i šta videti!

Ovo su najpoznatije atrackije Moskve:

Kremlj

Moskovski Kremlj je jedan od najstarijih delova grada i simbolizuje celu Rusiju. To je istovremeno i kulturni centar, kao i centar ruske države, a i rezidencija predsednika Rusije. Kremlj je urezan u istoriju. U 1990. godini Kremlj i Crveni trg su uključene u listu UNESCO svetske baštine.

Postoje razni muzeji koji se nalaze unutar kompleksa, kao što su Komore oružarnice, Crkva Blagovesti, Crkva Arhangela, Crkva Uznesenja, Patrijarhove odaje, Sobornaja četvrt i još mnogo zanimljivosti.

Kremlj U ruskom stilu: 9 najpoznatijih atrakcija Moskve

Istorijski muzej

Istorijski muzej Moskve ima ogromnu kolekciju koja predstavlja svaku fazu ruske istorije. Muzej se nalazi na Crvenom trgu i ima više izložbi, kojima se prikazuje Rusija od najranijih vremena do 21. veka. Muzej je jedan od najpopularnijih u Moskvi. Ukoliko ste zainteresovani za rusku istoriju (pored dobrih žurki), ovaj muzej je nešto što morate videti.

Istorijski muzej U ruskom stilu: 9 najpoznatijih atrakcija Moskve

Boljšoj teatar

Nedaleko od Kremlja i glavne ulice u Moskvi – Tverske ulice, naći ćete se na Pozorišnom trgu. Koji se nalazi preko reke Neglinka koja je zatvorena podzemnom cevi 1819. Sada je to zeleni prostor sa dve prelepe fontane.

Područje nosi takvo ime zbog tri pozorišta koja se nalaze tu: svetski poznati Boljšoj teatar, Mali pozorište i rusko Akademsko Omladinsko pozorište ( RAMT ).

Boljšoj teatar je simbol Rusije za sva vremena. Pozorište je nosilac ovog priznanja zbog velikog doprinosa istoriji ruskih dramskih umetnosti. Ova istorija je i danas u toku, dok umetnici Boljšoj teatra nastavljaju da daju svoj doprinos kulturi. Posetite pozorište kako biste pogledali veličanstvene ruske opere i balet. Uprkos visokoj ceni karte, nećete biti razočarani; to je pravi biser pozorišnog sveta.

boljsoj teatar moskva U ruskom stilu: 9 najpoznatijih atrakcija Moskve
Comments