Vinarija “Tikveš“, regionalni lider u proizvodnji vina, sinoć je proslavila 130 godina uspešnog rada. Beogradski hotel “Blu Radisson” bio je ispunjen mnogobrojnim zvanicama koje su uživale u mirisnim notama jedinstvenih vina i izvanrednoj muzici.

Predsednik Upravnog odbora Vinarije “Tikveš”, gospodin Svetozar Janevski, podsetio je na razvoji put vinarije osnovane 1885. godine koja danas osvaja svetska tržišta – “Napravili smo vino u koje smo sakupili boje, mirise i muziku svakog regiona posebno. Uspeli smo da nas prepoznaju na svim kontinentima. Ali ima još, jer nije kraj, rekao bih tek je početak.” naveo je gospodin Janevski i dodao da je tikveški region izuzetno podneblje za uzgoj loze sa mnogo sunca, zbog čega je u “Tikveš” vinima pretočen svaki sunčani dan i mnogo ljubavi. “Trud koji ulažemo u svaki proizvod koji izlazi iz Tikveša je naša obaveza prema vama našim potrošačima, bez obzira da li se radi o jednoj Smederevki ili Beloj vodi, znajte da ulažemo maksimalno u svaki činilac u celokupnom lancu“ dodao je Janevski.

Tikveš Izložba Vinarija Tikveš proslavila 130 godina uspešnog rada

Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine kada je “Tikveš“ kupila investiciona grupe “M6“. Ulaganja od preko 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su Vinariju “Tikveš“ na mesto lidera na Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište.

U ovom trenutku vinarija “Tikveš“ godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i u regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, i preko 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji “Tikveš“ u elitnoj vinskoj industriji, ali i dostupnost u Velikoj Britaniji, zemljama Zapadne Evrope, Skandinaviji, SAD-a i Kini.

Darko Jelić TikvešBožidar Jankovski i Enes Zajmović Diners Club International i Igor Ilievski generalni direktor Tikveš vinarije Vinarija Tikveš proslavila 130 godina uspešnog rada

Vođen sloganom “kvalitet ispred kvantiteta“, “Tikveš“ beleži rast iz godine u godinu nudeći odličan kvalitet i širok portfolio proizvoda koji može da zadovolji različite grupe potrošača. Deo strasti Vinarije “Tikveš“ čine i izvaredne lokacije vinograda pretočene u poznata i priznata vina širom sveta kao što su Barovo i Lepovo, a koja su prepoznata od strane svetskog eksperta, jednog od pet najboljih enologa u svetu i saradnika vinarije “Tikveš“, gospodina Filipa Kambija. Vinarija “Domain Lepovo“ je deo “Tikveš” stategije i to je prva butik vinarija na ovim prostorima po ugledu na francuske butik vinarije fokusirane na ograničenu proizvodnju vina najvišeg kvaliteta od isključivo vlastitih vinograda.

Među gostima koji su uživali u degustaciji vina i izvanrednoj atmosferi našli su se i Milutin Mima Karadžić, “Frajle”, Snežana Dakić, Oliver Njego, Frano Lasić, Zoran Dašić, Suzana Mančić, Iva Štrljić, Sanja Radan, Miloš Urošević, Dejan Milićević, Tijana Dapčević. Dobroj zabavi doprineli su Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov u pratnji Piano tria.

Darko Jelić Tikveš Snežana Dakići Igor Ilievski Generalni direktor Tikveš Vinarija Tikveš proslavila 130 godina uspešnog rada

“Tikveš“ je usmeren ka razvoju kvaliteta svojih proizvoda, inovacijama, praćenju trendova, ali ne zaboravlja značaj nasleđa, spoj tradicionalnog i modernog, podneblja i ljudi, lokalnog i inostaranog, što kruniše vinima sa neponovljivim ukusom. 130 godina rasta rezultat je vizionarske odlučnosti, znanja, hrabrosti i spremnosti na usavršavanje, a upravo to čini koncept kojim će “Tikveš“ nastaviti da razvija svoju autentičnost i lidersku poziciju.

Comments