Iako mršavljenje deluje kao rezultat mukotrpnih procesa, izgladnjivanja ili znojanja u teretani, za koje nemate ni vremena ni motivacije, postoje načini da se rešite viška kilograma bez previše truda.

Poslušajte naše trikove, i smršaćete uz male ili gotovo nikakve napore.

mršavljenje1 Vodič za mršavljenje za lenjivice

Počnite obrok čašom vode. Ona će učiniti da se vaš stomak oseća punije i samim tim ćete manje jesti tokom obroka.

Smanjite unos kalorija. Nije neophodmo da se opterećujete brojanjem kalorija da biste shvatili da kombinacija senfa i pavlake ima manje kalorija od majoneza, ili da je voće manje kalorično od slatkiša. Primenite to što znate i odlučujte se za zdravije, a niže kalorične namirnice.

Preskočite desert, ili vašu neutoljivu potrebu za slatkim utolite jednom štanglom crne čokolade.

zdrave grickalice Vodič za mršavljenje za lenjivice

Izbegavajte grickalice, ali ako već padnete u iskušenje da ih jedete, nemojte ih jesti iz kesice, već ih prespite u posudu – tako ćete biti svesniji količine koju unosite u sebe. Ako ste spremniji za nešto veći trud, zamenite nezdrave grickalice sitno iseckanom šargarepom, jabukama ili rotkvicama.

Stalno se krećite. Važno je da vežbate, ali ukoliko u ovom periodu života to odlažete zarad drugih obaveza, organizujte se tako da pešačite na posao, pokrećite svoj metabolizam čestim ustajanjem sa kancelarijske stolice i penjanjem stepenicama umesto liftom.

sok Vodič za mršavljenje za lenjivice

Ne ispijajte kalorije. Nemojte se zavaravati da su sve tečnosti manje kalorične. Svi gazirani i drugi veštački sokovi prepuni su šećera i kalorični su, a alkohol vrvi od kalorija. Ako vam se baš ne pije isključivo voda – ispijajte ceđene sokove i čajeve (ali imajte na umu da je isceđena narandža u vašem organizmu isto što i neisceđena).

Jedite lake, rane večere. Večera treba da sadrži svega oko 25% od dnevnog unosa kalorija, a potrudite se da večerate najkasnije tri sata pred odlazak na spavanje.

spavanje Vodič za mršavljenje za lenjivice

Naspavajte se. Što manje spavate – imate manje energije i više jedete.

Jasna Stanić

 

 

Comments