Bilo da želite da smršate ili održite svoju kilažu, visokokalorični kokteli mogu izbaciti iz koloseka sve vaše planove. Pijuckanje koktela na plaži pruža sjajan osećaj, ali ako budete preterivali, vaša silueta će posle izvesnog vremena trpeti razne posledice. Većina koktela uključuje jake likere koji u sebi sadrže mnoštvo kalorija. Međutim, alkohol u koktelu nije jedina opasnost za vašu liniju. Saznajte koji su ukusni napici prepuni šećera, što čini vaš trud za mršavljenje uzaludnim i sprečava očuvanje vitke linije.

Pina Colada

Jedan od najgorih koktela za mršavljenje, Pina Colada, obično je napravljena od visokokalorijskog miksa kokosovog krema koji sadrži 700 kalorija. Ako ste u potrazi za niskokalorijskim pićem, probajte svetlo kokosovo mleko ili jednostavno pomešajte kiselu vodu sa dozom kokosovog sirupa bez šećera. Tako ćete dobiti osvežavajući ukus, bez dodatnih kalorija.

embedded pina colada Wananbe Fit: Pet najgorih koktela za vašu liniju

Margarita

Dok niskokalorična margarita sadrži oko 300 kalorija, ona može da dostigne više od 500, ili čak 750 kalorija, na osnovu sadržaja voćnog soka i visokokalorijskog pića koje se koristi za pravljenje ukusnog koktela. Zamrznuta margarita sa ukusnim aromama najgori je izbor za vaš izgled, pa pokušajte da ih izbegnete. Koristite veštačke zaslađivače i u čašu sa koktelom ubacite mnogo leda.

Long Island Iced Tea

Definitivno jedan od najgorih koktela za mršavljenje, a i za izbegavanje mamurluka! Long Island Iced Tea može da sadrži između 200 do 800 kalorija. Preskočite koka kolu ili druge gazirane sokove i zamenite Triple Sec sa svežim kriškama pomorandže. I dalje ćete uzimati dosta kalorija zahvaljujući miksu votke, džina, ruma i tekile, pa ako možete najbolje da ovaj koktel zamenite nekim drugim.

Sangrija

U zavisnosti ko pravi ovaj koktel, on može da bude najgore sredstvo za mršavljenje, a s druge strane i osvežavajući, lagani koktel. Mešanje vina sa bobicama najbolji je način da koktel sadrži nisku kaloričnost. Ako recept uključuje vino, sirup, liker od pomorandže, pa čak i višak šećera, možete popiti više od trista kalorija od samo šest supenih kašika koktela.

embedded sangria Wananbe Fit: Pet najgorih koktela za vašu liniju

Frozen Daiquiri

Kalorična bomba, Frozen Daiquiri, ima više od 500 kalorija. Mešanje slatkog voća sa  slatkim sirupima koji su puni šećera, čini ovaj koktel jednim od najslađih. Držite se svežeg voća i leda, zajedno sa rumom, ako želite niskokaloričnu verziju.

Tara Đukić

Comments