Hot topics

4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji – na mobilnom telefonu

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

1/2

Ona ne laje, ne oblizuje šape i ne čeka gazdu ispred ulaznih vrata. Ne maše repom, ne zadovoljava se time da “glođe kosku” i ne skače pospana iz kreveta svaki put kada gazda uzvikne njeno ime. U osnovi, ona je krhka žena koja bi želela da postane “kučka” ne bi li zadržala muškarca; žena koja je proslavila knjigu “Zašto muškarci vole (i žene) kučke” – a još uvek se nije udala. Ona traži magičnu formulu za sreću.

ᴥᴥᴥ

Pročitala sam knjigu i nisam se udala, niti je iko posle nje “sekao vene” za mnom. Doduše, nisam to ni želela, ali zar nije to upravo ono što ova knjiga svojim naslovom obećava?

Saveti tipa: kako biti nedodirljiva, stalno zauzeta, ostavljati ga u utisku da si okružena muškom pažnjom, staviti ga na čekanje – nisu urodili plodom. On nije poludeo za mnom, niti me je “jurio” brižljivo odabranim vereničkim prstenom (za koji sam unapred imala plan da glumim kako me ne dotiče, kao prava “kučka”). – Da li vam je ovaj scenario poznat?

Šalu (i sarkazam) na stranu, saveti iz knjige nisu ono što bih sledila po svaku cenu i više je razloga za to.

Najpre, zamenimo reč “kučka” jednim malo dužim i boljim opisom: dostojanstvena, samouverena, svoja. Ako pođemo od toga, takvoj ženi nikakva knjiga kao magična formula uspeha nije potrebna. Dostojanstvo joj ne dozvoljava da glumi nedodirljivost, njena samouverenost ne zahteva da je neko juri i čeka, ona je svoja i samim tim dovoljno poželjna.

Takođe, ova žena je dostupna muškarcu koji joj se dopada. Ona ima hrabrosti za to, jer nema čega da se boji. A ponajmanje je željna lažno izazvane ljubavi time što je povredila ego muškarca. Ona zna koliko vredi, ne igra igre, ne kuje plan za “osvajanje”, već je ona ta koju treba osvojiti.

slika u tekstu 1 Zašto muškarci (ne) vole kučke

Seksualni život jedne “kučke”

Možda i ne treba da čudi to što je knjiga jaka na rečima, a slaba na delima, s obzirom da između ostalog zastupa sledeća “pravila”:

Sve za čime jurimo u životu beži.”

Da li biste vi bežale od muškarca koga volite? Ako nešto beži, znači da nije vaše, niti je iskreno. Ne treba da budete “kučka” da biste znale da vam neko takav nije potreban. Svoju dostupnost i ljubaznost prema muškarcu ne posmatrajte kao vaše trčanje za njim, već kao svojevrstan test njegove ljubavi prema vama.

Editors choice