Svakodnevno ste zarobljeni između brojnih obaveza i nemate vremena da pripremite zdrav, domaći obrok? Zdrava ishrana ne mora biti vaša noća mora ukoliko se dobro organizujete, a ovo su neki od hranjivih obroka koje možete spremiti za samo 5 minuta dok imate pauzu između dva poslovna sastanka ili kuvate prvu jutarnju kafu. Za kvalitetan ručak nisu vam potrebni sati pripreme, samo nekoliko dobrih recepata.

Jednostavna salata sa leblebijama

Srž kvalitetnog, hranjivog i brzog obroka je korišćenje namirnica koje su bogate nutritijentima, a leblebije su sigurno jedna od vodećih namirnica na tom polju. Pune proteina i vlakana, pogodne su za kontrolisanje nivoa šećera u krvi, a mala kolićina će vas dugo držati sitim. 250 grama leblebija pomešajte sa jednom sitno isečenom paprikom i krastavcem, a zatim začinite maslinovim uljem, vinskim sirćetom, solju i biberom. Po želji možete dodati i ljutu papriku ili začine poput bosiljka, origana ili celera.

Salata od lososa

Losos je veoma hranjiva namirnica puna proteina i zdravih masti, a ova brza salata može biti servirana na više načina, te je možete jesti potpuno samu, ubaciti u sendvič ili tortilju, namazati na list zelene salate. Možete je napraviti sa svežim lososom, lososom iz konzerve ili dimljenim lososom, a ako baš niste ljubitelj ove ribe, možete koristiti tunjevinu. Sitno iseckajte luk i povrće po želji poput celera, paprike, šargarepe i pomešajte ih sa ribom, a za kremastu strukturu dodajte majonez ili grčki jogurt i iscedite malo limunovog soka.

Comments