Drugi regionalni festival kafe, CoffeeFest, pod sloganom “Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…“, zvanično je otvoren danas ispred Ušće Shopping Centra.

Izlagači su u dva šatora posetiocima ponudili veliki izbor i razne ukuse kafa – od espresa, preko tradicionalne “turske“, pa do kafa sa aromom badema, vanile, čokolade i lešnika. Posetioci danas i sutra imaju priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme kafe, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka. Pored domaćih izlagača, Ambasade Indije i Indonezije na festivalu će predstaviti proizvode svojih zemalja, inače poznatih po proizvodnji kafe i čaja. Kao i prošle godine, chill zona je centar svih zbivanja. Ove godine, akcenat je na espreso kafi, a posetioci će uživati u savršenim aromama, neverovatnim latte art nacrtima i figurama od pene koje za njih u chill zoni prave najbolji baristi. Ambiciozniji posetioci imaju priliku da nauče kako da na pravi način uživaju u kafi na senzornim degustacijama i odaberu kafe aparat za sebe.

23 Zvanično otvoren drugi po redu CoffeeFest“

Pored programa posvećenog kafi, gosti festivala mogu da pogledaju projekcije kratkih filmova, muzičke nastupe i da zaigraju na salsa žurci, a svi koji se slikaju na CoffeeFest-u učestvovaće u nagradnoj igri i imaju šansu da osvoje interesantno putovanje.

Danas je takođe održan samit profesionalaca koji su imali priliku da nauče nešto više o novostima iz sveta kafe kao i Nacionalno takmičenje barista Serbia Open – Coffee Championship na kome su se najbolji baristi nadmetali za jedinstvenu nagradu- put u Trst na dvodnevnu obuku u kompanji Bazara. Sledećeg dana u planu su obuke barista kroz koje će proći preko 120 entuzijasta željnih da postanu majstori svog zanata.

81 Zvanično otvoren drugi po redu CoffeeFest“

U subotu će festival biti otvoren od 10 do 20 sati, cena karte je 150 dinara i može se kupiti na ulazu na CoffeeFest, a uključuje degustaciju kafe na festivalu. Za sve ostale informacije pratite Facebook stranicu CoffeeFest Belgrade.

Comments