Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Anđeo vs. Đavo

Anđeo vs. Đavo

Angel or Devil – you choose…

A ti, šta bi ti da choose? Nežnog i pažljivog Anđela ili opasnog, nevaljalog Đavola?

Ne znam zašto ali većina devojaka bi, bar kad je reč o nekom mom dosadašnjem iskustvu i poznavanju muško-ženskih odnosa, bez razmišljanja odabrala Đavola. Stvarno nemam pojma zašto, al’ i dalje ga žele!

Evo kako ja gledam na to:

Anđeo je dečko koji je u pravom smislu te reči anđeo! Uvek je tu za tebe, skida ti zvezde sa neba, razume te, podržava, obožava, čuva te kao jednu kap vode na dlanu, ti si njegova princeza, kuca, maca, duša, sreća, ljubav, život; sa njim uvek sve možeš da se dogovaraš, može skoro uvek da bude po tvom, on ti je i prijatelj i ljubavnik, nežan je, pažljiv, romantičan; on je dečko koji bi uradio sve za tebe i tvoju ljubav, koji bi se uvek borio da budete zajedno, sa kojim se ne bi svađala, koji ne bi bio ljubomoran, sa kojim nikada ne bi bila sama i nezaštićena, na njega bi uvek mogla da se osloniš. Anđeo je savršen, dobar dečko, dečko koji se retko nalazi, zato je tako i vredan.

A sa druge strane, Đavola ima svuda. Vraški su lepi i zgodni, umišljeni su, uobraženi i sujetni do 101 i nazad, misle da je ceo svet njihov, da su najveći šmekeri, manekeni i švaleri koji je ceo univerzum ikada video, da su sve devojke njihove i da one prosto padaju na teme od te njihove fantastičnosti! Đavo je dečko koji će se truditi maksimalno da te osvoji ali samo zato da ga ne bi odbila i povredila njegovu sujetu, ali i da bi se, usput, sutradan hvalio svojim drugovima sa koliko je devojaka bio. On je dečko koji kada kaže da će te pozvati to nikad i ne uradi jer uvek ima prečih stvari poput drugova, utakmice ili, čak, drugih devojaka. Nije pouzdan, teško se vezuje, još teže zaljubljuje, sa njim se stalno svađaš, zvocaš mu i popuješ ali on se ne menja. Mozak ti pomera! Sa njim ti nikada neće biti dosadno i stalno će biti neke akcije, ali akcije u vidu svađa, scena, ljubomorisanja sa tvoje strane i još većeg bežanja i straha od vezivanja sa njegove.

slika 17 Anđeo vs. Đavo

Koga birate? Anđela ili Đavola?

Po mom mišljenju, ovde nema mesta dilemi! Ja biram Anđela! Ali, mnoge devojke dotičnog ostavljaju zato što je “suviše dobar”! Molim?! Može li neko da bude suviše dobar?! Dosadno je i monotono, uvek one odlučuju i tako dalje i tako dalje, vajkaju se večito nezadovoljne devojke. One bi akciju, nekog mačo muškarca koji može da lupi šakom o sto; džaba sveće i cveće kad tu nema nikakvih varnica. I onda one ostavljaju Anđela zarad Đavola koji je pravi džavolčič! I srećne su kao mali majmuni što je glavna gradska faca baš njih odabrala, ne razmišljajući o tome što je taj odnos površan, što je ona samo još jedna u nizu. Jer takvi kao što su Đavoli se ne menjaju, oni nemaju emocija ni prema kome drugom osim prema sebi.

Na kraju devojkama dosadi i Đavo jer im ne posvećuje pažnju, ne voli ih, ne mazi i pazi kao što bi to radio Anđeo, ko zna sa koliko devojaka se on pored nje smuca i ostavljaju ga. Pa traže svog Anđela. Pa se opet nezadovoljne njime bacaju u zagrljaj nekom drugom Đavolu. Pa onda opet Anđeo, pa Đavo, pa Anđeo, pa Đavo i tako ukrug. Još hiljadu puta.

Pitanje za glavnu nagradu glasi – Šta devojke, pobogu i zaboga, žele? Da li žele da budu princeze u očima svojih mladića ili još jedna recka? Da li bi pre da se maze i grle sa svojim dečkom dok gledaju film koji su one odabrale ili da imaju “akciju” (čitaj: svađu do iznemoglosti) zašto se ne javlja na telefon, zašto je nije zvao, sa kim je bio? Mislim da je pitanje krajnje jednostavno… I izbor je više nego očigledan.

No, možda bi najbolja bila neka kombinacija ova dva, tipa Anvil ili Dengel, kako god. Dečko koji bi te mazio i pazio i bio samo tvoj, ali u isto vreme dečko koji je čvrsta ruka, mačo i tako te fore, šta ti ja znam… Možda bi devojke tada bile zadovoljne. I sve bi imale istog dečka samo za sebe, bez svađa i preotimanja momaka, jer boljeg i drugačijeg nema… Možda… Dok im neka nova, “genijalna” ideja o tome šta žele, ne padne na pamet…


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice