Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Bez obaveza, hvala!

Bez obaveza, hvala!

Ima nešto u čarima naivnog flerta. Lažemo svi kad mislimo, a kamoli da kažemo, da ne volimo da nam neko poklanja trunčicu pažnje i tako osladi dan, podigne samopouzdanje. Od onog asketskog i skromnog da smo zadovoljni kad su nam osnovne fiziološke potrebe podmirene, nema ništa, to je odlika slabih i nesigurnih. Dok nam neko ne bocne fizički izgled, a tek inteligenciju, svi smo kao riba bez vode ili žene bez kofeina.

Slažem se, preterana slatkorečivost je veći kliše od američkog tinejdžerkog filma (gde se kraj unapred zna), ali ipak ta kašičica pohvala nam dovoljno podiže ego da postanemo svesni svojih kvaliteta. Ukoliko sve to začinimo lažnom skromnošću, za koju mnogi veruju da je odlika pametnih ljudi, na pragu smo da u potpunusti ovladamo umom naših obožavalaca.

Skromnost je zabranjena isto koliko i bahatost. Kako? Zašto?

Čovek je dužan da iskoristi, usavrši svoje kvalitete, ali isto tako da u njima uživa i prihvata pohvale i nagrade, s punim pravom i bez imalo griže savesti, jer ipak ulaže veliki napor da bude ono što jeste. Nit između bahatosti i skromnosti je tanka jer svi naginjemo ka tome da nas pohvale pokvare, ali balans između toga i harizma kojom pritom odišemo je realna slika inteligentnih ljudi.

Iznenadi me mojom pojavom Bez obaveza, hvala!

Iznenadi me mojom pojavom

Elem, taj naivni flert ili prvi sastanak (koji nema nikakvu perspektivu za nešto više iako je bio uspešan) služi samo za to da proširimo svoje vidike o sebi samom i upijemo pametne misli, jer naravno emancipovani ljudi su prekaljeni lovci na sebi ravne i ne traće svoje dragoceno vreme na bilo koga. Scenario muvanja je okidač i poretačka snaga naše ambicije, dobre volje. Taj osećaj neizvestnosti i nalet dopamina koji nam obliva mozak struji kroz naše telo ostavljajući za sobom prijatnu neprijatnost kao blagi elegro-šok ili orgazam. Naša aura u tim trenucima nadvladava prostoriju u kojoj se nalazimo, za sebe smo centar univerzuma i što je najbitnije zadovoljni smo i spremni da odolimo svim izazovima jer znamo da postoji nečija podrška i divljenje; iako je rok trajanja kratak i dotična persona će pre ili kasnije postati samo lepo sećanje, mi smo na vrhuncu svoje moći.

Čari tog naivnog flerta treba uživati, ceniti i uzvratiti. Krucijalna stvar ovakvog odnosa je emotivna granica, ona nas sprečava da se vežemo i prerano počnemo da maštamo o nečemu što ni u najluđim snovima ne postoji. Ograničite svoj svet i dozvolite da vam neko priđe samo onoliko koliko je vašoj pažnji potrebno da ostane budna.


Maja Maksimović, student medicine spremna na sve izazove da promeni svet. Zakleti romantik u večitom sukobu sa modernim društvom.”Carpe diem” kao životna mantra,zato malo spavam i želim da iskoristim i probam sve lepote života.Višak energije trošim u potrazi sa novim interesovanjima. Muzika i note su moja pokretačka snaga i priliv dobrog raspoloženja. 

Editors choice