Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Facebook muvanje: Postani bre maher

Facebook muvanje: Postani bre maher

Nema tu ničeg novog. Do sada ste skontali koliko vam je Facebook koristan, čemu vam služi i ko su vam prijatelji. Prošli ste kroz razne faze kad su vas smarali manijaci i prostaci i već posle prvih par rečenica znate da li će komunikacija dovesti do blokiranja ili do susreta uživo. Onome ko je inače komunikativan, pristojan, radoznao i ima šta da ponudi, nisu potrebne posebne preporuke, ali o nekim stvarima treba posebno povesti računa.

Profil nisu samo fotografije

Ljudi kače svoje najlepše, najsimpatičnije i najotkačenije fotografije, kako bi se predstavili. Fotke sa putovanja, žurki, koncerata. Sve to govori o njihovim aktivnostima i interesovanjima, a i pokazuje kako izgledaju. Ne možete baš proceniti koliko je neko visok, odnosno nizak na slikama, a i mimika je zaleđena i nema govora tela. Pregledanjem nečijeg profila otkrićete i kakvu muziku sluša, šta čita, koje filmove voli, a pogledajte i linkove i pročitajte komentare. Boja glasa je takođe važna za utisak, a ona nedostaje. Kontakt preko Skypea popuniće praznine, ali sačekajte sa tim da se uverite da komunikacija teče spontano i prijatno.

v Facebook muvanje: Postani bre maher

Ćao, šta radiš? nije neki start

Zvuči kao da stvarno nemate pametnija posla i da vam je dosadno, pa ste rešili nekog da smarate. Pametnije je startovati sa rečenicom o tome zašto vam je ta osoba skrenula pažnju.

Mnogo ti je dobra profilna isto nije bogznašta, ali jeste izražavanje utiska i prilično je bezazleno. Možda ste u stanju i da smislite nešto sasvim originalno, a to već ima težinu.

Šta ima novo? nije pametno pitanje

Ako ne znate šta ima staro, ili čime se osoba bavi, pa joj to pitanje postavljate u kontekstu da li napreduješ u tome što radiš, bolje pitajte ono što vas stvarno zanima. Pod uslovom da vas zanima nešto što nije broj brushaltera ili centimetara. Doći ćete možda i do toga, ali bolje je da uživo steknete pravi utisak, a da Facebook flert shvatite kao predigru. Ako vam je cilj da nekoga odvedete u krevet, sredstva ne moraju da budu ni prozaična ni providna.

Gramatika uopšte nije zanemarljiva

Vodite računa da ne grešite. U opuštenom četu, kad ide priča, verovatno nećete paziti na velika slova i interpunkciju nešto posebno, ali to je dozvoljeno u elektronskoj komunikaciji. Gramatika je druga stvar. Ako ne znate padeže i ne umete da uklopite rod i broj, to će razotkriti vaše šupljine i diskreditovati vas kod nekog ko je obrazovan.

Eksplicitni predlozi nisu primereni

Osim ako nekog već poznajete, pa vam je prosto lakše i zgodnije da mu se preko Facebooka direktno i otvoreno obratite i pitate šta imate. Biće lakše ako vas odbije, biće super ako prihvati. Facebook idealno neutrališe stidljivost. Ali, sa druge strane podstiče neuku napaljenost. Nemojte biti u toj kategoriji. Ako vam se neko dopao zbog nečega, izgradite komunikaciju oko toga, budite radoznali da stvarno upoznate nekog i verovatno ćete ga i upoznati. Budite pristojni, pismeni, duhoviti, otvoreni, vedri i radoznali i ne brinite. Šarm i autentičnost prosto prolaze kroz sve virtuelne barijere.

Isto kao i glupost i prostota.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Editors choice