Royal College of Art predstavio dela svojih studenata

Diplomci modne škole Royal College of Art predstavili su svoje radove na prestižnom šouu ove nedelje.

Radove je predstavilo 30 studenata prikazavši modele muške, ženske odeće, oversized i slojevite garderobe. Ovom šouu poseban značaj svojim prisustvom dala je profesorka Vendi Dagvorti, koja je bivši modni dizajner, a sada akademski dizajner.

Ona je bila mentor mnogim zapaženim modnim kreatorima, među kojima je i Stela Makartni.

DSC2831 320x480 Modne vesti: Staro za novo

Sara Džesika Parker u epizodi “patike

Svi znamo da SJP nije nastrojena sportskom stilu i to je nekako urezano u svest svih nas. Volimo da je gledamo uvek klasično obučenu i glamuroznu na crvenom tepihu, a kada se dese modne situacije poput ove, na momenat budemo zabezeknuti.

Sara Džesika Parker nosi patike?!

Istina je, ova glumica je uslikana kako je ulicama Njujorka prošetala patike i ovo ne bi bila neka vest da je stalno viđamo u ovakvim autfitima i da se i vrsni modni znalci nisu iznenadili njenim izborom.

Pošto jesu, evo nje u modnim vestima.

profimedia 0194953448 525x790 Modne vesti: Staro za novo

Svi za jednog, jedan za sve!

Škotski dizajneri, uključujući i Dženifera Morisa, Alana Mura i još mnoge druge, udružili su snage kako bi smanjili količinu bacanja materijala i stvari.

Naime, reč je o kampanji čiji je cilj smanjenje uništavanja već upotrebljenog materijala, koji se dodatno takoreći “renovira”, tačnije ulepšava, na samo njima znane načine.

Ovi dizajneri odlučili su pokazati kako se uz minimalan napor mogu postići veličanstveni rezultati, a od stare haljine za tili čas napraviti nova.

3 Modne vesti: Staro za novo

Violeta Stojanović

Editors choice