Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Poslovne pustolovine: Koju priču priča vaš govor tela?

Poslovne pustolovine: Koju priču priča vaš govor tela?

Većina poslovnih žena koje su uspešne i samouverene dobiju lošu etiketu od svog okruženja. Većina nas se na svom radnom mestu srela sa onom jednom osobom koja ima iritantne osobine i pravi je manijak za kontrolu. Ukoliko vi ne želite da budete takvi, ali želite da uspete u svom poslu, poradite na svom govoru tela. Iako se nama ne čini tako, nekad naše ponašanje govori više od reči.

Pravilno odbrana odeća

Ukoliko se prijatno osećamo u odeći koju nosimo, naše samopouzdanje će porasti. Međutim, pazite se: poslovno okruženje nije isto što izlazak u grad, tako da poštujte pravila ukusnog oblačenja. Ukoliko vaša firma ima dres-kod, poštujte ga, ali ga obogatite detaljima koji vam podižu samopouzdanje.

Glas

Izgovorite par rečenica naglas i razmislite o svom glasu i načinu pričanja. Da li zvučite sigurno? Da li koristite uzrečice i poštapalice? Pazite i na tonalitet, jer žena može da zvuči kao žena iako ima snažan i jasan glas. Iako vi ne to ne vidite, vaše emocije se očitavaju u vašem glasu: ako ste nervozni pričaćete brže nego inače. Brzina kojom pričate treba da bude umerena, ni brzo ni sporo, jer tako najviše držite pažnju svojih sagovornika. Pazite i na kvalitet svog glasa, jer tepanje nimalo ne pomaže vašem poslovnom ugledu. Veliki plus je ako se uvežbate da govorite i neprijatne stvari sa dozom autoriteta bez pokazivanja neprijatnosti.

113 Poslovne pustolovine: Koju priču priča vaš govor tela?

Možete da budete trendi i na poslu

Uvek održavajte kontakt očima

Jedan od glavnih pokazatelja kad vam je neugodno ili neprijatno jeste skretanje pogleda. Ako želite da vas shvate ozbiljno, morate glavu da držite uspravno i ne izbegavate kontakt očima. Ne govorimo vam da morate zuriti u sagovornika, već da gledate sa samopouzdanjem kada iznosite poentu vašeg razgovora. Ukoliko radite na ovaj način, lakše ćete “uhvatiti” prave namere svog sagovornika i ostaviti dobar utisak.

Kako stojiš i hodaš, tako se i osećaš

Kada su u pitanju poze, ogledalo je veliki savetnik. I sami ćete videti razliku između povijenih leđa, kao znaka nesigurnosti i ispravljenih leđa, čime dobijate na sigurnosti. Takođe, poradite na distanci koju želite između sebe i drugih ljudi, odnosno koja razdaljina vam odgovara između vas i sagovornika.

Ovo možete da isprobate i sa poznanicima. Idite na kafu i vidite koja distanca vam ne prija, koliko možete da se približite sagovorniku bez osećaja neprijatnosti. Kada savladate ove sitnice, svaki drugi razgovor biće prijatniji.

28 Poslovne pustolovine: Koju priču priča vaš govor tela?

Sve je u stavu – ako se osećate samouvereno, i drugi će to da osete

Izrazi lica

Nekim ženama je lako da pokažu radost, saosećanje ili ljubav, ali kad treba pokazati ljutnju ili neslaganje, nailaze na probleme. Ukoliko spadate u ovu grupu, vežbajte izraze lica kod kuće pred ogledalom. Kada imate dobar izraz lica, vaše reći će još više doći do izražaja.

Gestovi

Razmišljate li nekad o gestovima prilikom prezentovanja ili razgovora? Da li vam smeta kad neko mlatara rukama dok razgovara sa vama? Iako se smatra da je dobro koristiti ruke prilikom razgovora, ti gestovi nekad mogu skrenuti pažnju sa priče na vaše pokrete. Ukoliko primetite da vas sagovornik ne sluša i prati vaše pokrete rukama, prestanite i vratite mu pažnju na ono što je zaista važno. Isto tako, nemojte držati ruke prekrštene, jer ćete delovati namrgođeno i ljutito. Vežbajte da vaši gestovi budu neusiljeni i da vam zaista pomažu prilikom razgovora.

36 Poslovne pustolovine: Koju priču priča vaš govor tela?

Lice u lice – bolje nego preko telefona

Izvori fotografija: lovepanky.com, guardian24.co.uk, bestofyoutoday.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice