Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Pravi motivi za spasavanje veze

Pravi motivi za spasavanje veze

Nekad treba skupiti hrabrost i prestati sa zavaravanjem i ulaganjem u lošu vezu, držeći se iluzorne nade da će se stvari popraviti. Ali ponekad su nam ista ta hrabrost i realno sagledavanje potrebni da bismo shvatili da treba da se potrudimo da sačuvamo vezu. Neki od pravih motiva za neodustajanje su sledeći:

Udaljili ste se zato što ste oboje dozvolili da se to dogodi

Nema među vama nikakve drame, a ipak se nekako neosetno sve raspada. Partner vam izmiče. Uzimate jedno drugo zdravo za gotovo, bacili ste se u osvajanje karijere, imate različito društvo, poslovne obaveze, putovanja. I ne trudite se posebno da uskladite rasporede, jer vam je život dovoljno uzbudljiv. A onda shvatite da ste sami u vezi i da nemate sa kim da podelite to uzbuđenje, da vam nedostaje i podrška i kritika i da vas vređa što partner nije toliko zainteresovan za vas. Ali, niste ni vi za njega.

Dotle je došlo iz čistog nemara. Mislili ste da će sve ići samo, zato što ste tako usklađeni i što vam je dovoljno dugo išlo baš dobro.

Nemojte dozvoliti da samo iskliznete jedno drugom i osvestite se tek kad počnete da tražite utehu u tuđim zagrljajima. Učinite napor da se ponovo zbližite, pa ćete tek onda znati na čemu ste.

A 1 Pravi motivi za spasavanje vezePrevara ponekad pročisti atmosferu na bolan, ali koristan način

Prevario vas je. Možda niste sigurni i ne želite da znate. Možda ste se uverili i očajni ste. Ali ne dramite uzalud. Možda je dobio nešto što mu vi ne pružate. Povratio samopoštovanje, skrenuo vam pažnju. To je verovatno bio samo seks, ali i trenutak istine. Ako vas je prevario, nije prestao da vas voli. Hoćete li moći da nastavite, ako mu oprostite? Šta on želi da se promeni u vašoj vezi? A vi? Možete li to?

Ako ste vi prevarili njega, to je osim samo seksa sigurno bila i neka vrsta osvete. Zato što nije bio tu kad vam je bio potreban, a mogao je, recimo. Budite pošteni prema sebi. Da li možete da prihvatite stvari koje se neće promeniti? I da li ste u stanju da pokušate, ali ne malodušno, nego hrabro i rešeno?

Vaš partner je vaš najbolji prijatelj, prebrodićete krizu zajedno

I do sada ste sve uspevali zajedno. Naučili ste da se oslanjate jedno na drugo, da pažljivo slušate, da uvažavate mišljenje i procenu svog partnera. Učinite to i sada. Ako jedno od vas veruje da ćete uspeti, dovoljno je da vi verujete njemu.

Kriza vas iskušava

Sigurno. Dobri periodi se smenjuju sa lošim i nema veze koja se ne nađe na rubu, s vremena na vreme. Preispitajte se da li ste dali sve od sebe, ili ste možda sve davanje preuzeli na sebe, tako da ste ugušili partnerovu inicijativu? Samo pošteno. Samo tako ćete spasiti ono do čega vam je stalo.

Sigurni ste da se volite

I posle svih nezadovoljstava, preispitavanja i preslišavanja, ljutnje i sumnji, kad sve saberete – sigurni ste da volite svog partnera. Ako je i on siguran da voli vas, imate sve razloge da ponovo izaberete jedno drugo.

Izvor fotografija: wehertit.com


Aleksina Đorđević

Editors choice