1/3

Osim lepog izgleda, prilikom kupovine cipela neophodno je obratiti posebnu pažnju na njihovu udobnost, jer nam u suprotnom one mogu stvoriti brojne probleme koji nam, složićete se, nikako nisu potrebni. Ti problemi mogu dovesti do pojave različitih oboljenja i deformiteta stopala, pa zato kada sledeći put kupujete cipele imajte na umu ove najčešće probleme sa stopalima sa kojima se možemo suočiti ako nosimo neudobne cipele.

Deformitet prstiju izazvan nošenjem salonki

Osim što salonke sa visokim potpeticama nisu najudobniji izbor obuće, one mogu izazvati i deformitet prstiju, jer usled pritiska koje one vrše na prste, kosti počinju da menjaju svoj oblik. Ovaj problem se najčešće javlja kod žena koje visoke potpetice nose osam sati dnevno, svakodnevno.

problemi sa stopalima 1 Najčešći problemi sa stopalima izazvani nošenjem neudobnih cipela

Čukljevi izazvani nošenjem tesne obuće

Ako na nešto treba da obratite pažnju kada kupujete obuću, onda je to njena udobnost, odnosno morate obratiti pažnju da li vam je ona tesna ili ne. Ukoliko jeste, može doći do pojave čukljeva koji su veoma bolni, a koji se pritom veoma teško leče, pa je zato vrlo važno da na to obratite posebnu pažnju.

Editors choice