Evropljani spadaju u najbolje domaćine na svetu, imaju fine manire, odličnu hranu i najbolje od kulture i istorije što postoji, ali da li ste se ikad zapitali šta misle o turistima? Evo šta smo mi načuli.

“Zvučite kao idioti kad imitirate naše naglaske!”

Jao. Izgleda da ta imitacija Džejmsa Bonda koju ste mislili da majstorski izvodite prosečnom Britancu zvuči kao škripanje krede na tabli. A ako mislite da ste vi izuzetak od ovoga… niste. Prestanite. Molim.

“Zašto se smešite? Vi nas i ne poznajete!”

Baš su Francuzi neprijateljski raspoloženi, ha? Pogađajte ponovo. Samo su fizički mnogo rezervisaniji nego vi, a to važi i za izraze lica. Parižani se retko smeše, pogotovo kad razgovaraju sa strancem, što se često shvata kao neučtivost.

eiffeltower ap Put oko sveta: Šta Evropljani pričaju turistima iza leđa

“Previše pijete”

Iskreno, u nekim delovima Evrope normalno je popiti više. Ali u većini zemalja pristup pivu, vinu i žestini sličan je njihovom pristupu jelu: čemu žurba? Gutanje pića smatra se slabošću, pogotovo u regijama gde se vino proizvodi i smatra hranom koliko i pićem.

“Previše radite”

Osim u nekim jakim ekonomskim centrima, poput Londona, ljude ne interesuju previše vaše priče sa radnog mesta, koliko ste potrošili na odmor, ili koliko košta vaša kuća. Opustite se!

Maja Bunčić

Editors choice