Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Šesnaest želja, al’ naša je najveća

Šesnaest želja, al’ naša je najveća

U Srbiji će se od 15. do 29. januara u četiri grada (Beograd, Novi Sad, Niš i Vršac) održati jubilarno deseto Evropsko prvenstvo za rukometaše. Tako će, posle šampionata za odbojkašice prošle godine, naša zemlja i ove godine ugostiti najbolje sportiste “starog kontinenta”. Zanimljivo je da je Srbija organizaciju dobila iako su joj direktni rivali bile rukometne velesile Francuska i Nemačka.

Kao domaćin, naša reprezentacija izborila je direktno učešće, dok su ga “galski petlovi” obezbedili kao osvajači prethodnog prvenstva, održanog u Austriji. Ostalih 14 zemalja učesnica to je postiglo kroz kvalifikacije, a žrebom u prestonici Srbije juna 2011. određene su i četiri grupe za prvu fazu šampionata. Naša reprezentacija je u grupi A sa Poljskom, Danskom i Slovačkom, a u grupi B su Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija. Grupu C čine Francuska, Mađarska, Španija i Rusija, a D grupu Hrvatska, Norveška, Island i Slovenija.

Pehar Šesnaest želja, al naša je najveća

Pehar namenjen osvajaču Evropskog prvenstva

Utakmice će se, dakle, igrati u četiri grada, ali u pet dvorana. U Beogradu će to biti “Pionir” (8,150 mesta) i “Arena” (23,000), u Novom Sadu “Spens” (11,000 mesta), hala “Milenijum” (5,000) u Vršcu i “Čair” u Nišu (4,800). Ekipe iz grupe A biće smeštene u Beogradu, gde će i igrati svoje utakmice; ekipe iz grupe B biće u Nišu, iz grupe C u Novom Sadu, a grupe D u Vršcu. Dalje idu po tri ekipe iz svake grupe, formiraju se dve nove, iz kojih po prve dve reprezentacije igraju polufinale. Završnica se igra u Beogradu, a veliko finale na programu je 29. januara u velelepnoj “Areni”. Svim srcem želimo da naši rukometaši izađu na megdan za zlatnu medalju, ali o tom potom. Srbija svoje utakmice grupne faze igra na otvaranju 15. januara protiv Poljske, zatim 17. protiv Danske, a 19. će joj protivnik biti Slovačka.

Zvanična maskota prvenstva je beli orao Tasa. U trenutku pisanja teksta informacija glasi da je rasprodato oko 90% karata. Cene paketa iznose od 2,000 do 15,000 dinara za prvi krug. Za drugi krug cene su od 2,500 do 20,000, a za završne mečeve, računajući i finale, od 3,000 do 20,000 dinara. Dnevne karte su, po stepenima takmičenja, od 800 do 6,000 dinara i od 1,000 do 8,000. Za utakmice za plasman cene su od 1,500 do 10,000, a za finale od 2,000 do 15,000 dinara.

Reprezentacija Srbije Šesnaest želja, al naša je najveća

Rukometaši Srbije - srećno, momci!

Do sada je naša reprezentacija imala šest učešća na Evropskom prvenstvu (1994. u Portugalu nije učestvovala zbog sankcija), a osvojena je i jedna medalja, 1996. u Španiji. Najviše puta šampion je bila Švedska, i to četiri puta, Francuska dva puta, dok su po jednom titule osvajali Rusija, Nemačka i Danska. Kako bi samo lepo bilo da se naši i ove godine okite nekim odličjem! Samo se borite, momci, podsetite starije ljubitelje rukometa na neke prošle dane, kada smo žarili i palili svetom, a nama mlađima pružite priliku da osetimo ponos i radost poput njih!


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Editors choice