5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Umeš li da razlikuješ dobru vezu od loše?

Umeš li da razlikuješ dobru vezu od loše?

1/3

Možda je veza imala potencijal da se razvije u pravcu dobre i zdrave veze, ali ste se suviše prepuštali svojim slabostima i radije ste verovali strahu, nego ljubavi. Kada partneri ne mogu da prepoznaju i iskažu takozvane negativne emocije, kao što su strah i ljutnja, onda se neminovno razvija toksičan odnos – jer ako niste svesni straha od odbacivanja, neadekvatnosti ili bliskosti (a to su najčešći strahovi) onda nećete moći da prepoznate kako oni “rade” kroz vas i kvare vam odnos.

Reakcije na emotivnu pretnju

Mozak registruje emotivnu pretnju izjednačavajući je sa fizičkom ugroženošću. U lošoj vezi, oboje partnera ima neadekvatne mehanizme borbe sa emotivnom pretnjom – aktiviraju se hormoni stresa koji otpuštaju u krvotok visoke nivoe kortizola i adrenalina, pa se od toksičnih veza možemo razboleti isto kao i od bilo koje druge vrste stresa. Pod takvim nabojem, lako ćemo razviti psihološke poremećaje kao što su depresija i anksioznost, ali i fizičke, kao što su migrenozne glavobolje, problemi sa probavom, razni ekcemi, ali i povećani rizik od srčanog udara.

Strah, očaj i nemoć znak su loše veze, a prvi korak ka rešenju jeste prepoznavanje i priznavanje sebi da se u njoj nalazimo. Osećamo se ugroženo i u potrebi da se odbranimo, fokusiramo se na negativne osobine partnera, na ono što radi pogrešno i što nam smeta, zaboravljajući da nikog drugog ne možemo da promenimo, ali da možemo da menjamo sebe.

Editors choice