5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto muškarci vole kučke?

Zašto muškarci vole kučke?

1/2

Kada sam na Facebook-u napisala ovaj naslov, uglavnom su reagovali muškarci. Kada sam ga izgovorila na poslu, takođe su reagovali samo muškarci. Moram priznati da je bilo različitih stavova na istu temu. Mada, kada sakupim utiske o tome kako su moji sagovornici razumeli “kučku” svodi se, ipak, na isto: kučka je žena koja voli seks, koja je rođena da zavede muškarca i iskoristi. A da li je to baš tako, i da li su impresije muškarca jednostrane jer su na nivou utiska?

tumblr lp5v5fGCBl1qe9cy7o1 500 Zašto muškarci vole kučke?

Knjiga Šeri Argov “Zašto muškarci vole kučke” pruža jedinstven odgovor na pitanje zašto muškarce privlače jake žene koje imaju stav. Uz mnogo sočnih detalja, ovaj realistični vodič otkriva zašto je jaka žena poželjnija od one koja uvek govori “da, dragi” i rutinski se žrtvuje.

I pored ovakve kategorizacije, i poruke koju “šalje” knjiga, nešto ublaženiji stav daje urednik jednog lokalnog lista, inače psiholog po struci, da “kučka” nije pogrdan naziv za ženu, ali da je to ona žena koja je iz nekog interesa sa muškarcem. Muškarac joj kupuje, ona ga seksualno zadovoljava i zajedno su samo zbog interesa. Po svemu sudeći,  a i po njegovom mišljenju, njena moć je u tome što ona bira trenutak kada će ta “veza”, ako ima duže trajanje, biti prekinuta. Takođe, tvrdi da u odnosu nema emocija već da je u pitanju gola strast! A da li je to tako jednostavno?

Pegi G. Miler, bračni i porodični terapeut piše: “Iako je namenjena ženama, knjiga “Zašto muškarci vole kučke” ne bi bila to što jeste da ne prodire tako nemilosrdno u svest muškaraca. Žene su oduvek predstavljale izazov za muškarce, ali samo kučka, u smislu koji tom pojmu daje Šeri Argov, jeste ona koja će, zadržati njegovu pažnju i osvojiti njegovu ljubav.”

Editors choice