Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Zoran Panović predstavio novu knjigu “Tito – kratki kurs“

Zoran Panović predstavio novu knjigu “Tito – kratki kurs“

Promocija nove knjige glavnog urednika lista “Danas”Zorana PanovićaTito – kratki kurs” u izdanju preduzeća “Albion books” i “Dan graf” održana je u utorak, 16. decembra 2014, na Megatrend univerzitetu.

Panovic Zoran Tito kratki kurs net Zoran Panović predstavio novu knjigu Tito – kratki kurs“

Na promociji su govorili: pisac Zoran Panović, prof. dr Slobodan Pajović, rektor Megatrend univerziteta, novinar i pisac Milomir Marić, i savetnik za spoljnu politiku predsednika Republike Srbije, gospodin Ivan Mrkić.  Odlomke iz knjige čitao je glumac Lazar Ristovski, koji je, inače, u toku karijere više puta imao priliku da igra lik Josipa Broza.

lazar ristovski Zoran Panović predstavio novu knjigu Tito – kratki kurs“

Autor je objasnio da je “Tito – kratki kurs” sociološko-istorijski ogled, ali i priručnik namenjen onima koji žele da se upoznaju sa likom i delom Josipa Broza Tita. Priručnik je nastao na osnovu istraživanja koje je rađeno u okviru grupe za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i na osnovu novinarskih tekstova u toku višegodišnjeg bavljenja problematikom (post)titoizma.

promocija Zoran Panović predstavio novu knjigu Tito – kratki kurs“

Predstavljajući svoje delo, pisac Panović je rekao: “O Titu je napisano mnogo radova, žanrovski najrazličitijih, počev od publicističkih pa do umetničkih. U njima često srećemo ekstremna i međusobno suprotstavljena gledišta. Jedni na nivou gole i uglavnom neukusne apologije veličaju Titovu „nepogrešivost” i gotovo mesijansku predodređenost, dok ga drugi „raskrinkavaju” povodeći se ideološkom netrpeljivošću, ličnim razlozima i animozitetom ili dnevnopolitičkim potrebama, a retko kada naučnim kriterijumom objektivnosti. Markantne istorijske ličnosti, u koje se Tito nesumnjivo ubraja, ne smeju se analizirati parcijalno i sa predumišljajem”, istakao je Panović.

Editors choice