Pica

Brza pica „alla ti“ stiže za čas posla. Otpakuj zamrznuto testo i ubaci ga par minuta da se peče. Pre nego što bude sasvim pečeno, izvadi ga i podmaži paradajz sosom, stavi neku šunku ili šta već voliš, pečurke, masline… I sve one sastojke koji će je činiti najukusnijom za tebe. Pri samom kraju pečenja je još jednom izvadi i pospi narendan sir, pa je peci na još pola minuta.

Grilovani sir

Izaberi sir koji se pri toploti lepo peče ili otapa, stavi ga na krišku starog hleba i tako peci vrlo kratko. Preklapaj više parčadi i napravi ekstra veliki sir sendvič. Dodaj odozgo omiljeni začin ili sitno seckani mladi luk.

jelo 4 10 ukusnih jela koje možeš spremiti u mikrotalasnoj pećnici

Pirinač

U odgovarajuću posudu sipaj pirinač i isto toliko posoljene vode, odnos treba da bude jednak. Poklopi posudu odgovarajućim poklopcem, ali vodi računa da postoji rupa koja dozvoljava isparavanje vode. Kuvaj nekoliko minuta dok ne bude gotovo. Ako želiš da napraviš rižoto, pri kraju dodaj zamrznutu mešavinu povrća, promešaj i vrati u pećnicu. Da bi ukus bio provereno izvrstan, neophodan je i sir koji će se otopiti u celom sastavu. Začini po volji i uživaj u svom specijalitetu.

Brokoli

Po sličnom principu kao i pirinač, sipaj vodu u koju ćeš staviti malo soli i bibera, dodaj brokoli i ubaci u pećnicu da se obari (možeš ubaciti karfiol i šargarepu). Kada bude gotovo možeš dodati sir ili kiselo mleko, kao i začine po ukusu. Budi zadovoljna svojim zdravim jelom iz mikrotalasne pećnice.

Comments