Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

“Alive 2007”, Daft Punk

Drugi live album najpoznatijeg i najuspešnijeg projekta u istoriji elektronske muzike je nešto što je brzo postalo deo opšte muzičke kulture, kao što je to muzika velikana poput Beatlesa, Rolling Stonesa, Majkl Džeksona (Michael Jackson) ili Madone (Madonna). Album Daft Punka pod nazivom “Alive 2007” predstavlja snimak njihovih nastupa u pariskoj hali Bersi (Palais Omnisports de Paris-Bercy) iz juna 2007. godine. Sastavljen je od mashupova i live remiksa njihove muzike sa albuma koji su prethodili ovom. Među njima su i hitovi poput “Robot Rock”, “Technologic”, “Around the World”, “Steam Machine”, “Harder, Better, Faster, Stronger”, itd. Gotovo da nema pravog ljubitelja elektronske muzike čiji zvučnici ili slušalice nisu popucali od preslušavanja ovog remek-dela (prave) elektro haus muzike. Pojačajte i uživajte.

“Bossypants”, Tina Fej (Tina Fey)

Tina Fej je definitivno jedna od najduhovitijih žena na svetu. To je i dokazala, prvo tokom svog pisanja za “Saturday Night Live” humoristički šou, a nakon toga i stvaranjem, sada već planetarno poznate, humorističke serije “30 Rock”, u kojoj, pored toga što je glavni pisac, igra glavnu ulogu. I taman kada su njeni fanovi pomislili da ova žena jednostavno ne može da iznenadi, u aprilu mesecu 2011. godine izdala je svoju duhovitu autobiografiju, pod nazivom “Bossypants”. Tinin jednostavni, britki i vrlo samokritični humor će učiniti da se na svakih nekoliko redova nasmejete, često i naglas. Ili, u mom slučaju, nekoliko puta u prevozu, dok vas zbunjeni ljudi čudno posmatraju.

Celu knjigu možda i najbolje opisuje rečenica sa početka u kojoj Tina kaže: “Za mene je ova knjiga samo jedan osvrt na korake koje sam činila u životu i faktore koji su doprineli tome da stignem ovde gde sam sada.”
Nažalost, srpski prevod ove knjige još uvek ne postoji, te će njeni obožavaoci morati da je potraže na engleskom ili nekom drugom jeziku. Ono što vam ja garantujem je da ćete je sigurno citirati dugo nakon što je budete pročitali i da će vam svaki put kada je se setite izmamiti osmeh na lice.

tinafey bossypants 3 u 1: Roboti, humor i gladijatori

"Jedna od stvari na kojoj sam zahvalna genetici i svojim roditeljima su solidne grudi, koje nisu toliko velike, ali po potrebi mogu da ih nabudžim 2-3 puta godišnje, za paradu."

Gladijator” (Gladiator)

Čast, izdaja, borba, krv i osveta. Ceo film “Gladijator” bi mogao da stane u ovih pet reči. Otprilike toliko rečenica u filmu i izgovara Rasel Krou (Russell Crowe) u ulozi glavnog junaka, rimskog generala Maksimusa Decimusa Meridijusa (Maximus Decimus Meridius), za koju je dobio Oskara. Pored ovog, “Gladijator” je dobio još četiri Oskara, među kojima je i onaj za najbolji film.

Nakon što ga izdaje Komod (Commodus), sin pokojnog cara Marka Aurelija (Marcus Aurelius), Maksimus uspeva da izbegne smrt i beži ka svom domu, gde zatiče ubijenu suprugu i sina. Tu se onesvešćuje od iscrpljenosti i tuge, i pronalazi ga karavan prodavca robova, koji ga prodaje Proksimu (Proximo), vlasniku gladijatora u čijoj areni Maksimus započinje svoj put ka osveti i ispunjenju poslednje želje pokojnog cara – da se vlast vrati rimskom narodu i da Rim ponovo postane Republika.

Film ispunjen vrhunskim scenama borbe, briljantnim kostimima i scenografijom, nabijen emocijama i energijom, povešće vas na dvoiposatnu vožnju koja će vam proleteti kao da traje nekoliko minuta. Ukoliko ga već niste pogledali, obavezno to uradite. Ukoliko jeste, nije na odmet da to uradite ponovo. Strength and honour.

Gladiator movies 14399449 1024 768 3 u 1: Roboti, humor i gladijatori

Are you not entertained? Isn’t that why you are here?!


Milan Cvijić je budući pravnik koji ne želi da odraste. Iako tvrdoglav do kraja i uvek najpametniji, trudi se da svojim prijateljima i okolini ulepša svaki dan svojom pozitivnom energijom. Na svetu najviše voli sebe, svoju porodicu i prijatelje, dok se sa druge strane ježi na bezobrazluk, prostakluk i malograđanstvo. Kroz život se vodi mišlju da je svaki dan nova avantura, u kojoj se treba što bolje snaći i provesti.

Editors choice