Patlidžan može da se spremi na razne načine. Iako nije sezona u svim većim prodavnicama ga ima u ponudi, ali naravno po većoj ceni nego kada je sezona. Ovo je samo jedan od načina kako patlidžan može da se puni, a na vama je da iskoristite svoju kreativnost i dopunite ili izmenite recept. Jelo obavezno spremati na maslinovom ulju, zdravije je i ukusnije.

Sastojci:

– 2 veća patlidžana

– 4 paradajza sveža ili seckani iz konzerve

– 200 grama pilećeg filea

– feta sir

– bosiljak

– peršun

punjen patlidzan Patlidžan punjen piletinom i paradajzom

Priprema

Patlidžane iseći po dužini na pola. Kašikom ili nožem izvaditi mesnati deo tako da se dobiju kao dva čamca. Voditi računa da se ne probuši kora. “Meso” patlidžana staviti sa strane a kore politi sa malo maslinovog ulja, prekrite ih aluminijumskom folijom i staviti u rernu da se peče na oko 200 stepeni oko pola sata (po želji možete ukloniti peteljke).

Pileći file isecite na kockive i propržite ih na maslinovom ulju. Na kraju pečenja dodajte paradajz koji ste očistili od semenki i sitno isekli na kockice, peršun, bosiljak, biber i so (po želji možete dodati druge začine i povrće kao što su paprike ili masline).

Nakon što ste izvadili patlidžane iz rerne sklonite aluminijumsku foliju, napunite ih sosom i vratiti nazad u rernu čiju ste temperaturu smanjili na 150 stepeni. Pred kraj narendati feta sir da se otopi preko patlidžana i po želji dodati origano.

Bon appetit!!!

Izvor fotografija: unsplash.com


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Comments