Najpoželjniji, najzgodniji, najsexy – to svi o njemu znamo! Ali tko je ta fatalna žena koja ga je jednom toliko razočarala da je zbog iskustva s njom odlučio reći zauvijek zbogom braku? Zašto odbija pomisao da ikad ima vlastitu djecu i za koju svoju slavnu ulogu kaze da je – kretenska?

george clooney jadi saksi kasus pencabulan berlusconi big  20110330205651 file vino cms Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

George Clooney je u Hollywood-u poznat kao njegov dobri duh, humanitarac, ponekad “razredni klaun”, ali najčešće se spominje s poštovanjem, kako od strane mladih ljudi u filmu, tako i kod svojih starijih kolega. Razlozi su jednostavni, i najveći holivudski pametnjakovići nisu uspjeli sakriti svoj život od medija u mjeri u kojoj je to njemu uspjelo. Javna je tajna da mediji o Clooneyu znaju samo ono sto Clooney želi da saznaju. Sa priličnom se lakoćom nosi sa slavom i nikad mu nisu teški poslovi na koje se žale njegovi kolege.

“Ono što mi najviše smeta u izjavama mojih kolega jest cendranje kako ih snimanja “izmožde”, “potroše” , “pojedu”. Pa što bi htjeli? Dobiti milijun dolara i sjediti u hladu s pivom u ruci?”- objasnio je. Jedini porok mu je, njegovim rjecima, “ konstantno flertovanje i lijepe žene”. Sigurno niste znali da George potječe iz obitelji koja je poznata po zavodnicima i ljepotanima koji su slamali srca, ali nikad nisu bili praktični u životu niti obiteljski ljudi.

george clooney dad Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

U nekoliko će intervjua Clooney spominjati da je prvo čega se sjeća u svojem životu jedno obiteljsko okupljanje kod ujaka Georga, kojeg je kao dječak obožavao. Ujak je bio i svojevrstan uzor malenom Georgeu, najviše zbog toga sto je o svemu govorio samouvjereno i veselo. Poznata je anegdota kad ih je ujak za jednom večerom preklinjao da prestanu jesti senf, a kad su napokon svi na njega obratili pozornost viknuo je- “Od njega ćete dobit srčani udar!” i prasnuo u smijeh. Ujak je volio izmišljati priče, bio je razuzdana i dobro namjerna osoba, slična onoj kakvom će i njegov nećak postati.

Georgov otac, Nick, bio je omiljeni voditelj vijesti i talk show-a jako popularan među ženama, ali posve nesnalažljiv u svakodnevnom životu. Tako da je je briga o domaćinstvu pala na bivšu misicu Ninu Bruce, Georgevu majku. Iz tog vremena poznata je Georgova uspomena kako si je njegova majka sebi za rođendan darovala malu pilu da bi popravila krov na njihovoj obiteljskoj kući.

george clooney 20060129 105196 Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

Kako je od djetinjstva imao puno energije, George bi uspjevao u svemu sto bi započeo, ali ga puno toga nije zanimalo, a Clooney se bavio samo stvarima koje su ga zabavljale. Tako je kao dijete od četiri godine počeo voditi progonozu i zabavljati gledatelje na lokalnoj TV postaji u društvu oca. Lokalno stanovnistvo je obožavalo malog Clooneya jer se toliko unosio u najave da bi se zdušno smijao dok bi najavljivao sunce, a na kišu bi skoro zaplakao.

Rodio se u gradiću Lexington čiji su stanovnici toliko ponosni na njega da taj gradić zovu i Cloonyev grad. Oduvijek je bio prisan sa starijom sestrom Adom, koja ga je jedina uvijek podržavala u svim njegovim zanimanjima. Njih je bio popriličan broj jer bi se Clooney brzo zasitio svojih hobija ili poslova.

Kao srednjoškolac bio je tipični američki ljepuškasti sportaš koji nije volio školu,  izrazito popularan, uvijek je imao najljepšu djevojku u školi i sanjao o sportskoj stipendiji. Jedino što je njega djelilo od takvog klišea jest činjenica da je posjedovao izrazitu inteligenciju koja mu je pomagala da se kasnije snađe, kada ga je sportska ozljeda udaljila od željene karijere. Inteligencijom se izvlačio iz školskih obaveza, ali je završio srednju školu i na zahtjevanje roditelja revno upisao fakultet povijesti i političkih znanosti.

george clooney1 Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

Sa smješkom svaki put u intervjuima priča o tom razdoblju svog života u kojem se samo opijao i partijao, a faks mu je bio zadnji na pameti. Napokon, odustaje i vraća se na “očevu” televizijsku postaju na mjesto voditelja, s gorkim okusom u ustima, znajući kako je tu samo sin slavnoga oca. Ni to ga radno mjesto nije dugo zadržalo. 1979. godine daje otkaz i počinje sa svojom “turnejom” po glumačkim kastinzima i prvim, danas njegovim opisom-beznačajnim, ulogama o kojima ne želi ni pričati. To razdoblje ga je obogatilo za novu važnu spoznaju, da želi postati glumcem.

Budući da je bio mezimac i maza cijele obitelji, početno negodovanje nije dugo trajalo pa su ga nedugo zatim svi podržavali, štoviše, hrabrili i predlagali mu poslove. “Pod zaštitu” ga uzima teta Rosemary (tada pjevačka zvijezda) u čijoj vili i živi do svojih prvih većih uloga.

george clooney 01 Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

1985. dobiva ulogu Douga Rossa u “ER”. Postaje zgodni ljepotan, rado viđen na crvenom tepihu kojeg voli ismijavati noseći jedno te isto odijelo desetak puta. U jednom takvom slučaju na kraju ga je sam Armani zamolio da njegovo odijelo baci u smeće (poslavši mu naravno cijelu svoju novu kolekciju).

Njegova ljubavna priča je zapravo priča o povrjeđenom muškarcu kojega lijepa glumica Talija Balsam obilježava za cijeli život. Bila je to jedina žena koja je uspijela uhvatiti Clooneya u “bračne okove”, kako sam naziva svoje iskustvo s njom. Nakon kratke veze ju je oženio i ušao, po njoj, u jako nezreo i neispunjen brak koji je nedugo potom i završio. Ogorčena Talija, iako kći imućne obitelji, borila se za svaki njegov novčić, želeći mu sve više napakostiti, na kraju čak i za kućnog ljubimca.

george clooney talia balsam ehefrau Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

Prošavši to gorko iskustvo samom sebi obećava kako je završio s brakom za sva vremena. Dan danas se čvrsto drži toga pravila mjenjajući žene, ali ne i naviku da iz ozbiljne veze izlazi “glavom bez obzira”. “George je savršen ljubavnik, nešto najbolje što žena može poželjeti, ali jednako tako i najnezreliji muškarac kojega sam ikad upoznala.”-komentar je jedne od njegovih bivših.

Postaje zabava holivudske elite dovodeći stalno nove ljepotice na crveni tepih, a o tome kada i da li će se jednom oženiti padaju i oklade. Najpoznatija je ona Nicole Kidman i Michele Pfeiffer od prije 20 godina sa ogromnim ulozima koje im je Clooney s guštom vratio na svoj 40-i rođendan s porukom kako troše novce uludo, ali i idejom da udvostruče uloge do njegovog 50-og rođendana. Glumice su prijedlog ležerno odbile.

Kolege Brad Pitt i Mat Damon s kojima se intenzivno druži, priznaje, ga nagovaraju na djecu, a on baš zbog toga njih u intervjuima navodi kao svoje antibaby pilule. “Kad mi neka žena samo spomene brak i djecu, odmah se ukočim. Svaku eventualnu želju za potomstvom liječim tako što u goste pozovem Brad Pitta i Angelinu Jolie i kad mi oni dođu sa svojim “dječjim vrtićem” odmah me prođe volja”, objasnio je.

DFF7FCE335906EBE8DD44C52D40 Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

George je poznat i kao glumac koji u potpunosti odbija koristiti šminku na snimanju na što je on iznimno ponosan. Isto to je jednom prilikom komentirao i sam Karl Lagerfield nazvavši ga idiotom. Clooney samo dodaje kako oblačenje nije filozofija i da mu “strahovito idu na živce mudrovanja modnih stilista”. Njegov prvi veliki holivudski film bio je “Batman i Robin” za kojeg dobiva i holivudski honorar od 10 milijuna dolara. “Zlo mi je kad se danas vidim u tom filmu. No, ako je netko bio dovoljno nepromišljen da mi za tu ulogu toliko plati, ja svakako nisam bio dovoljno nepromišljen da taj novac ne uzmem.”, priznaje.

Jedna od njegovih najboljih osobina jest da je velemajstor u smišljanju dobrohotnih psina koje se kasnije godinama prepričavaju. Tako je jednom prilikom vozeći se na večeru prijeteljima, na hrpi odbačenog smeća spazio uokvirenu nakaznu sliku gole debele žene.

georgeelisabetta Angelina i Brad su moja antibaby pilula!   George Clooney

Nije m bilo teško stati, očistiti sliku i odnijeti je prijatelju, kojemu je “prodao” priču kako u posljednje vrijeme slika i kako mu daruje svoje prvo značajnije djelo. Ne želeći ga povrijediti, prijatelj je objesio sliku na zid salona, nakon čega je Clooney priznao da je sve smislio samo kako bi se dobro nasmijali.

Za kraj ćemo ostaviti njegov citat:

“Pošteno govoreći iznimno sam sretan čovjek: radim posao koji je beskrajno zabavan i za to me suludo dobro plaćaju!” a vi ponovno donosite zaključke zašto mu jednostavno i uvijek iznova ne možemo odoljeti.


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments