Možda bi se i pomislilo da, ako stalno negde žuriš i juriš, kilogrami nestaju sami od sebe, ti si stalno na nogama pa si još i zategnuta, sve super, svi srećni, ali… Kako da ti kažemo… Nekome se može desiti ovakva srećna okolnost, ali nekome se može desiti baš suprotno. Sve to zavisi od metabolizma i količine fizičke aktivnosti. Tako da, neka od nas može biti i ta “srećnica” koja će se, zbog neredovne ishrane, stresa i sve te jurnjave – ugojiti. Zato, ukoliko živiš tako “navrat-nanos” vodi računa o ovim sitnim stvarima i uvek ćeš biti u formi.

Ukoliko sama sebi pripremaš obrok, uvek radije biraj smrznuto povrće nego ono u konzervi. Smrznuto čuva vitamine i hranljive sastojke, dok ono u konzervi ima previše šećera i – praznih kalorija.

Kada poželiš nešto zlatko, znamo da nije adekvatna zamena ali, biraj suvo voće umesto slatkiša. Zdravije je, jeste ukusno koliko god poricala i – manje su šanse da se ugojiš.

Kada je reč o svežem voću, tvoj izbor bi uvek trebalo da bude koštunjavo voće, jer je bolje za nivo holesterola. I zapamti – voće jedi samo u prvoj polovini dana.

Treba li obrazlagati – uvek koristi stepenice, a ne lift! Jer, eto te fizičke aktivnosti za koju kukaš kako nigde ne možeš da je “uglaviš”.

u formi 1 Budi u formi čak i ako stalno negde žuriš
Comments