Puding sa čokoladom i lešnicima

Ako volite čokoladne pudinge, a želite da pronađete zdraviju varijantu, ovaj zdravi obrok je sigurno prava stvar za vas. Neophodni sastojci:

– 1 čaša sojinog mleka

– 4 kašike čia semenki

– 1 kašika meda

– 2 reda crne čokolade

– 5-6 lešnika

Priprema:

Ostavite čia seme da odstoji u mleku, zajedno sa medom, minimum tri sata. Za to vreme istopite čokoladu. Možete izabrati bilo koju vrstu čokolade prema vašem izboru, ali je crna čokolada sa 70% kakaa (pa naviše) najzdravija. Istopljenu čokoladu prespite u puding i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim dodajte lešnike koje možete iseći po polovini. Ako se odlučite na to da koristite mlečnu čokoladu, onda nemojte stavljati med, jer će puding biti previše sladak.

Najbolja stvar u vezi sa čia pudingom jeste što ste sasvim slobodni da eksperimentišete i kombinujete sastojke onako kako volite i kako vam padne na pamet. Ovi recepti su samo predlog kako možete napraviti čia puding. Ako volite slađe ukuse možete dodavati čokoladu, šlag, džem. Ukus čia pudinga je sam po sebi neutralan i to je razlog zašto se tako dobro uklapa sa svim mogućim ukusima. 

Naslovna fotografija: instagram.com/rainbow_bowlss

Jovana Petković

Comments