Engleska manekenka Kate Moss najavila je lansiranje sopstvenog wellness brendapo imenu Cosmoss, koji je pozicionirala kao Briga za sebe stvorena za savremena životna putovanja. Brend je zaživeo 1. septembra 2022. na društvenim mrežama, a poziva se na izuzetno životno iskustvo Kate Moss, koja je spremna da bude ono što jeste, i da podeli svoje putovanje samoprihvatanja.

Ove vesti došle su nakon što je manekenka uplovila u vode biznisa i reprezentacije talenta, posle osnivanja sopstvene agencije 2016. godine, kao i nakon što je postala kreativni direktor engleske branše pića “Diet Coke”.

Iako je ovo prvi put da se Kate Moss pojavila u “komercijalnom” svetu wellnessa, nije strano da Kate voli jogu, jer je o tome rado javno pričala, kao i da je bila učena od strane Nadie Narain, jedne od najpoznatijih joga instruktorki iz Londona. Uprkos tome što detalji svega što brend nudi još nisu pušteni u javnost, otkriveno je da je svaki proizvod veoma pažljivo osmišljen i napravljen sa dobrotom na umu, kao i da svaki ritual otvara vrata ka balansu, obnovi i ljubavi.

Pročitajte i ovo: OAMskin: Novi skin care brend pevačice Ciare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmoss (@cosmoss)

Ova kolekcija pažljivo je napravljena kako bi lečila i spoljašnjost i unutrašnjost. Sadrži hidratantnu kremu, klenzer, parfem pod nazivom Sacred Mist i ulje bogato antioksidantima zvano Golden Nectar, a svi ovi proizvodi trebalo bi da predstavljaju repliku svih dnevnih rituala koje je Kate praktikovala godinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmoss (@cosmoss)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmoss (@cosmoss)

Zanimljivo je i to da linija sadrži i dva tipa čajeva za poboljšanje raspoloženja. U pitanju su mešavine od kojih jedna daje energiju za zoru, a druga umiruje za sumrak. Lista sastojaka je opsežna i beskompromisna, kako se navodi. Svi su veganski, iz održivih izvora i ekološki svesni.

Kako i sama navodi, misli da većina biljnih čajeva ima ukus kao voda iz ribnjaka, dok se na primer njen čaj Dawn pravi od mešavine cveta hibiskusa. Osnažujući ružičasti tisan je veoma ukusan, sa akcentima antiinflamatorne koprive i malo majčine dušice koji stimulišu imuni sistem i umiruju dušu. Njegov pandan pred spavanje, Dusk, intenzivne je plave boje biljke poznatije kao plavi grašak, propraćena dodatkom komorača za varenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmoss (@cosmoss)

Međutim, sigurno je da čaj nije jedina stvar koja može da promeni osobu kompletno. Iz toga, Kate ističe kako se bavi ashtanga jogom tri puta nedeljno, i organizuje zvučne i gong kupke u svojoj dnevnoj sobi sa ženom iz lokalne prodavnice zdrave hrane. Čitav ovaj stil života znatno se razlikuje od njenih mladalačkih dana, koji su bili provedeni konzumirajući cigarete i bez mnogo razmišljanja o tome šta znači biti zdrav.

Moss je istakla i to da je njen prvi detox put u Tursku, pre oko deset godina, bio veoma prosvetljujuć za nju. Različite praktične savete u vezi sa hranom i zdravim životom pokupila je upravo u Antaliji, gde je od brojnih praktikanata naučila kako da inkorporira svesnost u sve aspekte svog života. Program koji najviše praktikuje zove se Master Detox, koji podrazumeva čišćenje organizma tokom jedne nedelje, gde se izbacuje apsolutno sva čvrsta hrana i konzumiraju samo sokovi, kako bi se digestivni sistem odmorio. Isto tako, nešto što joj je mnogo pomoglo u njenom putu ka zdravom životu je transcedentalna meditacija i različite aplikacije za umirivanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmoss (@cosmoss)

Projekat je bio u nastajanju dve i po godine, a u celoj kolekciji se ističe fokus na rituale – od raspršivanja sprejeva do kuvanja čajeva, a kako Kate govori, sve je veoma autentično. Ona zna da ljudi osećaju kada nešto nije autentično, tako da ne želi da svoje ime samo nalepi na bilo koji proizvod kako bi se prodao. Kate je istakla i da se do sada, sa 48 godina, nikada nije bolje osećala.

Iako se čini kao da ovo deluje samo još jedno praćenje trenda u svetu izbacivanja kozmetike i prodavanja imena, čini se kao da se Kate Moss zaista potrudila da napravi što autentičnije iskustvo koje bi mogla da prenese drugim ljudima, koji su u potrazi za novim iskustvima i zdravim životom.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Anya Chalotra, zvezda serije “The Witcher”, ima vrlo jednostavnu skin care rutinu

Naslovna fotografija: instagram.com/cosmoss/

Nenad Grubanoski

Comments