WANNABE MAGAZINE: Kakav biste savet uputili ženi koja traži sebe i svoj stil? Gde da ga traži, kako da ga prepozna, kako da ga praktikuje?

DRAGANA OGNJENOVIĆ: Baš zbog ovih pomenutih normi, mi po navici ili po preporuci, više verujemo drugima nego sebi. Potrošacko društvo se potrudilo da individualnost umanji, kako bi lakše manipulisalo i olakšalo kupovinu. Na stilu je potrebno raditi (uživati), bez opterećenja i diktata. Pre svega je potrebno da upoznamo sebe. Ukoliko redovno istražujemo i vežbamo, učimo, rezultati će doći. Stil se ne stvara i ne menja jednim odlaskom u prodavnicu. Osobe za koje kažemo da imaju stila, gotovo neprimetno ga grade. Vežbom treniramo oko i osetljivost, pa samo jednog dana i ne primećujemo da smo izgradili svoj stil.

WANNABE MAGAZINE: Može li jednu ženu da odlikuje više stilova, odnosno, da li jedan preovlađujući stil može ženi da ponudi više različitih “kostima” za njene dnevne (i večernje) uloge?

DRAGANA OGNJENOVIĆ: Naravno, iz tog jednog, bazičnog mogu se razviti i dva, tri različita stila… Ili mogu biti i totalni opozit.

DSC 8389 Edit A e1607339627619 Dragana Ognjenović: Pre svega je potrebno da upoznamo sebe

WANNABE MAGAZINE: Vaše kreacije moći će da se kupe preko Wannabe Shop-a – šta ste vi prepoznali kod nas, kad ste rešili da našim čitateljkama ponudite svoje kreacije i čega će tu sve biti?

DRAGANA OGNJENOVIĆ: Wannabe je jedan od prvih ovakvih formata kod nas, godinama radi posvećeno. Cenim istrajnost koju je tokom vremena pokazao, a sada i jos više kada sam videla kako to “iznutra” funkcioniše. Volim da učim, naročito od osoba koje to rade dobro, pa sam radosna što mi se takva prilika ukazala. Dopala mi se ideja da Wannabe razvije i virtualnu prodavnicu i drago mi je da u tome mogu da učestvujem i da to mogu da podržim. Uživam u profesionalnom odnosu osoba iz Wannabe tima, vođenih dvema inspirisanim, vrednim, brzomislećim damama, sa kojima na ovom projektu sarađujem.

WANNABE MAGAZINE: Šta vam je u ovom trenutku najveći izazov u životu i koji su vaši budući planovi?

DRAGANA: Izazova ima mnogo, ali očuvanje zdravlja mojih najbližih i mene lično, čini mi se najvažnijm. Takođe, da u ovim potpuno neverovatnim vremenima, pronađem način i prostor za stvaranje onoga što jako volim. Bez obzira na kontekst, bitno je očuvati i dobre misli, zdravlje i želju za planiranjem.

WANNABE MAGAZINE: I za kraj, da možete da odaberete i trajno praktikujete neku supermoć, šta bi to bilo i zašto?

DRAGANA: Restartovala bih ovu planetu na “fabričko podešavanje” i ukinula bolesti. Prema planeti smo baš grubi, a posredno i prema sebi. Iz nemara i nedostatka skromnosti, ljubavi i empatije se rađaju haos i rat. Ružne reči i loše činjenje nikada se nisu u dobro pretvorili, a naša stvarnost je prepuna nerazmišljanja o posledicama onoga što radimo, mislimo i izgovaramo.

Fotografije: Monika Pavlović

Makeup: Branislava Kostić 

Comments