Nauka privlačnosti među polovima, mada izgleda prilično komplikovano, može da se objasni u nekoliko redova. Devojke privlače muškarci koji su zdravi i nemaju oko sebe auru nezadovoljstva, one vole one koji izgledaju muževno i sigurno u sebe (ovakav izgled implicira i visok nivo testosterona, što ga automatski čini dobrim materijalom za muža i oca), osobu kraj koje mogu da se osete sigurno. Muškarci, s druge strane, ne razmišljaju na taj način. Već smo u nekoliko navrata pomenuli da su muškarci vizuelna bića, te im je taj momenat daleko bitniji od toga da li su vam jajnici zdravi. Naravno, ne smemo biti puni predrasuda i reći kako se samo na vizuelnom aspektu završava cela priča – jer to nije slučaj. Kako studije pokazuju, osim vizuelnog momenta, radi se i o nečemu drugom.

seduce women which fragrances get you the most female compliments Evolucijska tajna privlačnosti: Kako da zavedete muškarca tako da ne može da vam odoli? (1. deo)

Muškarac može da poželi devojku iz najrazličitijih razloga, ali, kada je u pitanju fizička ili seksualna privlačnost na prvi pogled, njen fizički izgled i ponašanje postaju važniji od bilo čega. Dakle, očito, ako želite da privučete pažnju određenog muškarca, potrebno je da usmerite njegovu pažnju na pravi način. A sve ostalo što se dogodi… produkt je vaše sposobnosti da nekoga dalje zainteresujete. Ono što obavezno morate imati u vidu je da ljubav i privlačnost nisu isto! Momak može da misli da ste izrazito privlačni, ali da se ne zaljubi u vas zbog samo njemu poznatih razloga. Ipak, da bi ljubav mogla da se gradi, najpre mora da se izgradi seksualna privlačnost. To je najsigurniji način da momak ostane zainteresovan za vas.

Comments