Još jedan naporan i beskrajno dug dan. Dolaziš kući, već sa vrata bez razmišljanja bacaš torbu i kaput, spuštaš roletne, puštaš omiljenu, laganu muziku i posežeš za “svojom” čašom. Ne znaš zašto, ali vino ne možeš da piješ iz bilo koje čaše. Zna se red! Vino? Pa da, zar čaša savršeno ohlađenog vina nije pravi (i jedini?) način da se opustiš, zaboraviš, ali se i pripremiš za novi dan? Već pri prvom gutljaju osećaš kako nervi popuštaju i kako te obuzima oblačak bezbrižne sreće. Pomalo se osećaš krivom što je baš to tvoj način da “preguraš” dan, ali tvoja sreća nema cenu. Uostalom, ispijanje vina je prava umetnost! Stil života!

Ako si strastveni ljubitelj vina i u njemu ne samo da vidiš istinu, već i pravu meru uživanja, sigurno imaš svoje male rituale. “Svoju” čašu (a da li zapravo znaš iz koje čaše se pije koje vino?) na primer, određenu muziku, određeno raspoloženje, a možda vino piješ samo posebnim danima, u posebnim prilikama i to – posebne vrste? Bez obzira na to da li voliš da se opuštaš uz francuska vina ili neka druga, to koju “boju” želiš da vidiš u svojoj čaši govori mnogo o tebi kao ličnosti. Ipak, kako se vina definitivno ne dele samo na “bela” i “crna”, za tebe smo pripremili detaljniju analizu tvog omiljenog pića, ali i tvoje ličnosti.

vino #funfacts: Šta vino koje piješ govori o tebi?

Sauvignon Blanc

“Sovinjon” je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih sorti vina specifičnog ukusa, oštrog i provokativnog mirisa. Da li se već sada pronalaziš u epitetima koji krase ovo prepoznatljivo belo vino? Baš kao i ono, ti ne možeš da ne budeš primećena. Uvek si u centru pažnje, čak i kada to ne želiš, jer isijavaš posebnom energijom na koju niko ne može da ostane ravnodušan. Voliš da vodiš glavnu reč, ne plašiš se uloge lidera, a voliš da živiš životom iz bajke – raskošnim, luksuznim, zabavnim i nezaboravnim!

Pinot Grigio

Ovo lagano, sveže vino sa neodoljivom notom citrusa je kao stvoreno za “isključivanje” iz stvarnosti! Ako ga voliš, ti živiš u svom svetu, često predaleko od realnosti, voliš da maštaš i najviše uživaš u tome da budeš sama, sa svojom omiljenom knjigom i, naravno, čašom vina! U posebnim trenucima svoje rituale deliš sa veoma posebnom osobom. Voliš da se družiš, ali samo sa odabranima i ne dozvoljavaš ljudima da ti se lako približe. Tvoju pažnju i tvoje društvo treba zaslužiti jer znaš koliko vrediš i koliko si posebna.

Chardonnay

Jedno od najpoznatijih francuskih vina namenjeno je sofisticiranim osobama koje znaju šta žele, a znaju i kako da to postignu! Za tebe ne postoji nerešiv zadatak, bezizlazna situacija ili problem – smela si i spremna na sve, a ono što bi neko video kao poteškoću, za tebe je izazov. Ti jednostavno znaš da uživaš u životu i svako bi želeo da makar na dan bude kao ti!

Rose

Iako ovu vrstu vina voli najširi krug ljudi, redovno ga biraju samo pravi hedonisti koji se do maksimuma vode onim: carpe diem! Svi se pitaju odakle ti tolika inspiracija da svaki dan živiš kao da je poslednji ali tebi je to u krvi – pravi si avanturista, uživaš u životu i ne dozvoljavaš da bilo šta stane na put tvojoj sreći – i planovima!

Pinot Noir

Crna vina se nakako uvek smatraju klasikom, a isto važi i za tebe. Nije da si staromodna, ali neguješ prave vrednosti. Šarmantna si, druželjubiva, romantična, a biti deo tvog sveta je velika privilegija. Lako osvajaš ljude, popularna si u društvu, a dobra zabava je sa tobom zagarantovana!

Merlot

Jedno od najpoznatijih crnih vina obožavaju osobe koje vole da igraju na sigurno. Ne voliš da previše eksperimentišeš ili rizikuješ – sigurnost ti je na prvom mestu, a u istoj meri ceniš udobnost i mogućnost da se osećaš prijatno i kao “svoj na svome”. Daleko od toga da ne voliš da uživaš, opuštaš se i zabavljaš, samo ti to radiš malo drugačije – po svojim pravilima!

Champagne

Ako neko voli Pariz, romantiku, duge šetnje pored reke i ceo taj šarm (a naročito šampanjac) – onda si to ti! Na svoj život gledaš kao na bajku, u stalnoj si potrazi za svojim princem, večito si dete u duši, ali jako dobar i veliki prijatelj koji je uvek tu da pomogne. Pravo je zadovoljstvo imati te u društvu jer si jedna od onih osoba koja će uvek biti tu za onoga do koga joj je stalo.

vrste vina #funfacts: Šta vino koje piješ govori o tebi?

Ako još uvek nisi pronašla “svoje” vino, a nisi baš načisto sa sobom koja čaša ti je potrebna ili kako da pravilno čuvaš vino (jer, što je vino starije – to je bolje) potrebna ti je inspiracija! Ona te čeka na Maxi sajtu, odeljak Inspiracija, u kojem ćeš moći da pronađeš baš sve informacije kako o vinima, tako i o sirevima i drugim namirnicama koje će tvoje uživanje u vinu učiniti potpunim. Osim toga, ako si u gužvi i nikako da stigneš da posetiš svoju omiljenu prodavnicu, na raspolaganju ti je Maxi e-shop koji štedi vreme i omogućava ti da jednostavno kupiš potrebne proizvode i odabereš jedan od četiri termina isporuke i do sedam dana unapred! Da li ti je potreban još neki razlog da već sada počastiš sebe čašom omiljenog vina?!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Ivana Tomić

Comments