Volite da kulinarite, pravite kanapee za posluženje, koktele, lepe kafe i ledene čajeve koji bi mogli da krase vaš Instagram profil a da pritom ostanu preukusni i oduševe vaše prijatelje? Ako je odgovor – da, imamo par odličnih ideja za vas ukoliko ste svoj folder inspiracije u kuhinji malo istrošili. U poslednje vreme na internetu nailazila sam na niz različitih, romantičnih, kreativnih ali i veoma praktičnih DIY načina da svoju hranu dekorišem, od jestivog cveća do neobičnih kocki leda – a svi su veoma jednostavni da se primene i daju odličan efekat. Sigurno ćete poželeti da neke od njih isprobate već danas!

Ledene kocke od kafe

Ukoliko ste kao ja veliki (da ne kažem najveći) ljubitelji magičnog napitka zvanog kafa, ovaj jednostavni trik ulepšaće vaš užitak konzumiranja ledene kafe u toplim danima koji su obeležili kraj avgusta. Kako vam kocke leda ne bi razblažile kafu, postoji jednostavno rešenje – zaledite samu kafu! Dakle, napravite kafu, ostavite je da se na sobnoj temperaturi prohladi, na kratko je zatim ubacite u frižider – a onda je sipajte u posudu za led i ubacite u zamrzivač. Da, toliko je jednostavno! Takođe, ako želite da vam kocke leda od kafe izgledaju još interesantnije – u svaku od njih pre nego što je ubacite u zamrzivač možete dodati po zrno kafe.

Jestivo cveće za ledeni čaj

Jestivo cveće pravi je hit na Instagramu, i mislim da sam ga viđala na apsolutno svemu što se može dekorisati. Iako je u poslednje vreme popularan dekor za kolače i torte, moj omiljeni načih da ga iskoristim je dodavanje u ledeni čaj. Homemade ledeni čaj napravite tako što ćete veću količinu čaja napraviti, ohladiti na sobnoj temperaturi a zatim ga ubaciti u frižider. Pri pripremi, dodajte u njega par kocki leda, med ili javorov sirup, a zatim čaj ukrasite raznobojnim jestivim cvećem koje će instant učiniti vaš jednostavan ledeni čaj pravim ekskluzivnim Instagram style pićem!

Comments