Ukrasite tortu jestivim cvećem

Svi vole torte, a evo i jednostavnog novog načina da ih ukrasite. Jestivo cveće u dezertima našlo je novu primenu, jer do sada smo se pomalo mučili sa dekoracijama koje nisu jestive i koje kasnije moramo da sklanjamo. Jestivo cveće vašim tortama daće svežinu i učiniti da izgledaju stylish, a nećete imati brigu oko njega. Ukoliko ste ljubitelji cheese cake-a, još zanimljiviji način da iskoristite jestivo cveće je da ga ubacite u želatin masu koja se izliva na vrhu ovog kolača.

Ledene kocke sa jestivim cvećem za koktele

Varijacija na ledene kocke sa kafom, ali svakako dobro naglasiti. Ukoliko ste ljubitelji koktela, mimoza, špricera, belinija, rozata.. dobro znate da vam je za uspešan koktel potreban led. Kako bi vaši kokteli izgledali kao da ste ih naručili u ekskluzivnom restoranu – jednostavno u kocke leda ubacite nekoliko jestivih cvetova, uz dodatak bobičastog crvenog voća. Ubacite kocke leda u koktele, cvetovi će ih ukrasiti, a dok se led bude topio kokteli će pomalo poprimiti i ukus voća iz leda.

Dekorisani sendviči

Sendviči i kanapei su idealna hrana za manje proslave i okupljanja sa prijateljima, a od sada više ne moraju izgledati obično. Možete se u dekorisanju poslužiti već pomenutim jestivim cvećem, ali cvetne oblike možete i imitirati od drugih sastojaka koji bi zapravo vašim sendvičima dali bolju kombinaciju ukusa. Sendviče tako možete dekorisati prilozima kao što su kečap ili majonez, a možete ih dekorisati i semenkama ili sitno seckanim povćem.

Naslovna fotografija: instagram.com/soundslutty

Jovana

Comments