Po čemu biste sebe izdvojile u odnosu na druge? Uvek se traži autentičnost, pa šta je to autentično i svojstveno vama?

Ono što nas izdvaja od ostalih sastava jeste upravo energija koju prenosimo dok sviramo, pozitivan pristup poslu, predan rad, osmeh i uživanje u nečemu što smo same stvorile. Duboko verujemo u to da se ljubav prema poslu odražava na nastup tako da publika to prepoznaje. Mi izvodimo zabavnu muziku, na veselim događajima, treba da prenesemo pozitivnu energiju na ljude, tako da nam je važno da oni vide koliko mi uživamo u našem zajedničkom muziciranju. Takođe, kvalitet sviranja i naših aranžmana u koje smo godinama ulagale ostavlja utisak profesionalizma i posvećenosti poslu.

habanera 1 4 Habanera devojke o poslu, inspiraciji i energiji kojom zadivljuju

Budući da “Habaneru” čine četiri dame, neizbežno je pitanje pripremanja pre nastupa. Kako volite da izgledate i da ste obučene u trenucima kada nastupate?

Mnogo pažnje poklanjamo tom delu našeg nastupa. Nadovezala bih se i na prethodno pitanje – to je takođe ono po čemu smo autentične. Mi, kao žene imamo toliko mogućnosti da izgledamo lepo i doterano, usklađeno i zanimljivo. Trudimo se da se bojama naših odevnih kombinacija prilagodimo i manifestaciji na kojoj nastupamo ili dominantnoj boji na toj svečanosti. U kombinaciji sa našom muzikom, to ostavlja snažan utisak na publiku.

Šta je do sada vaša neostvarena želja? Koji je to nastup o kom sanjate sve četiri? Koji su vaši planovi za naredni period? Šta pripremate za svoju publiku kada je budućnost u pitanju_pitanju?

Trenutno radimo na novim aranžmanima, širimo naš repertoar i na neke nove žanrove. To uvek zahteva ozbiljan pristup probama, vežbanju. Imamo u planu i nastup, za našu dušu, za sve one koji vole našu muziku, u nekom nekvencionalnom prostoru uz piće i goste, kolege muzičare, sa kojima bismo nastupile. Uživamo i u snimanju spotova za numere sa našeg repertoara, tako da je i to nešto što ćemo u skorijoj budućnosti opet uraditi. Naš kvartet je nepresušan izvor ideja i novih planova koje zaista, iz dana u dan krojimo.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: Arhiva gudačkog kvarteta “Habanera”

Slobodan Veličanin

Comments