Dugogodišnja novinarka RTS-a i nova voditeljka popularne “Slagalice”, Jelena Simić, koja je u martu zamenila Kristinu Radenković, ostavila je veoma pozitivan utisak na gledaoce kviza. Pored televizijske, još jedan komad životne slagalice je došao na mesto, upotpunjujući Jelenin životni pazl. Ona će po drugi put postati majka i to je glavna tema razgovora sa njom.

Jelena Simić 8 Jelena Simić, novo lice Slagalice: Za kompletnu sreću je potrebno da radite ono što volite

Haljina: Lindex / Bluza: Lindex / Minđuše: Pamela Coromoto (FAB Living by Una)

WANNABE MAGAZINE: Da li ste planirali drugu trudnoću?

JELENA SIMIĆ: Od trenutka kada se Una rodila moj život je ispunjen na najlepši mogući način. Uvek sam mislila da sam ja mama jedne devojčice kojoj mogu da se posvetim potpuno i da je to u skladu sa mojim mogućnostima. Suprug i ja nismo planirali drugo dete, ali Una je poslednjih godina stalno govorila da je njena najveća želja u životu da dobije brata ili sestru. Kada sam malo razmislila shvatila sam da sam sebična, jer znam koliko meni moja sestra znači, koliko smo upućene jedna na drugu. Priželjkivala jesam da po drugi put postanem mama, ali sam mislila da to više nije moguće. Kada smo saznali za lepu vest, bila je to velika radost u našoj porodici.

WANNABE MAGAZINE: Kako se u životni stil aktivne, dinamične i savremene žene uklapa prihvatanje da se važne stvari, koje menjaju život, dešavaju bez plana i direktne kontrole?

JELENA SIMIĆ: Volim da napravim dobar plan, da sve organizujem najbolje moguće. Međutim, odavno sam naučila da je život ono što vam se dešava i stalno nam dokazuje da se gotovo sve važne stvari događaju bez plana.  Želim sebi uvek što više prijatnih iznenađenja, poput ovog.

340A3866 e1605777816758 Jelena Simić, novo lice Slagalice: Za kompletnu sreću je potrebno da radite ono što volite

WANNABE MAGAZINE: Trudnoća u doba korone je izazov. Kako se sa njim suočavate? Šta je za vas razumno, kada je zaštita u pitanju, šta vam smeta, šta vas plaši? 

JELENA SIMIĆ: Izazovan je period za sve nas, ali se trudim da sačuvam svoj pozitivan stav. Međutim, najteže mi pada to što je reč o virusu o kojem se malo zna. Ne znamo kako, recimo, korona utiče na plod, da li i kakve posledice ostavlja. Koliko su trudnice ugrožene? Teško mi pada i činjenica da nemamo pouzdane informacije šta se zaista dešava. Šta god da radim i gde god da idem razmišljam – da li sam se dovoljno zaštitila? Ako se malo opustim, grize me savest da možda nisam dovoljno odgovorna. Takođe se non-stop pitam se da li i koliko zaista možemo da se zaštitimo? Dosta je nepoznanica. Verujem da su ovo pitanja sa kojim se suočavaju svi iole odgovorni ljudi, a posebno trudnice.

WANNABE MAGAZINE: Koliko je trudnoća u trenutnim okolnostima izmenila vaš način života? 

JELENA SIMIĆ: Drugo stanje je samo po sebi drugačije. Od stanja svesti do fizičkih promena koje prirodno nastaju u tom periodu. Trudnoća u doba korone se razlikuje značajno. Na nju ne smeju da utiču, a uticala su, na primer, ograničenja kretanja. Takođe, teško mi pada da nosim masku, jer kao i većina trudnica otežano dišem i bez nje. Kada stavim masku imam osećaj da ću da se ugušim, pa je samim tim moje kretanje ograničeno. Ne idem u prodavnice i šoping centre. Prilagođavam se, kao i svi izmenjenim okolnostima, koje su se odrazile na ceo svet i život kakav poznajemo.

Jelena Simić 2 Jelena Simić, novo lice Slagalice: Za kompletnu sreću je potrebno da radite ono što volite

Haljina: Joan et Moi (FAB Living by Una) / Minđuše: Aldo

WANNABE MAGAZINE: Da li bi bilo drugačije da je atmosfera manje napeta? Da li se i koliko osećate različito, u odnosu na period kada ste nosili prvo dete? 

JELENA SIMIĆ: Drugačije je svakako i trenutna atmosfera igra značajnu ulogu u životu svih nas. Sa druge strane, sada kao ostvarena mama znam sve o bebama i u tom smislu sam mnogo opuštenije. Kada sam nosila prvo dete, bila sam nervoznija. Postojao je iracionalan strah da li ću ja umeti sa bebom, kakva ću mama biti? Sećam se, imala sam tada neki CD “Vodič za roditelje” koji sam gledala sa velikom pažnjom – šta se dešava u kom tromesečju bebe, učila sam kako se pripremaju obroci, kako se previja beba i slično. To je, tada, za mene bilo potpuno strano polje života. Sada mi nije potreban nikakav vodič. Mogla bih i savete da dajem (smeh). U tom smislu sam zaista spokojna, imam neki neverovatan mir. Dobrim delom moj mir proističe i iz pažnje koju svakodnevno dobijam od porodice. Svi su nežni i uživam u tome.  Žao mi je što vreme brzo leti, jer sam već u poslednjem tromesečju trudnoće. Ali ubrzo nam dolazi nova radost i to je lepota života.

Comments