WANNABE MAGAZINE: Koliko vam je važna ishrana? Da li “jedete za dvoje” ili imate neku drugačiju filozofiju i praksu? 

JELENA SIMIĆ: I pre trudnoće sam vodila računa o zdravoj ishrani. Važno mi je da moja porodica i ja imamo zdravu i uravnoteženu ishranu i u tom smislu se nije ništa bitno promenilo. Kao trudnica, priuštim sebi i poneku poslasticu, ali ne preterujem. Prva tri meseca sam imala mučnine, ništa mi se nije jelo. Najgori period je bio za vreme kućne izolacije, tada sam se najviše ugojila. Stalno smo pravili ukusne, ali ne baš lagane obroke. Jela sam testeninu i slatkiše – sve što mi nije bilo neophodno. Zadovoljstvo je prestajalo onog trenutka kada završim obrok, jer onda nastaju mučnine. Presekla sam to, srećom, na vreme.  U suprotnom bih sada bila jedna debela, simpatična trudnica. Mišljenja sam da su kilogrami manje bitni. Uravnotežena ishrana je važna, najpre za zdravlje bebe, ali i mame.

Jelena Simić 3 Jelena Simić, novo lice Slagalice: Za kompletnu sreću je potrebno da radite ono što volite

Bluza: Lindex / Suknja: Aleksandra Lalić (FAB Living by Una) / Ogrlica: Concrete Jewelery (FAB Living by Una) / Minđuše: Pamela Coromoto (FAB Living by Una) / Narukvica: Werkstatt (FAB Living by Una)

WANNABE MAGAZINE: Trudnoća menja fizički izgled. Kako doživljavate sebe u ogledalu?

JELENA SIMIĆ: Odavno sam prihvatila sebe sa svim svojim kvalitetima, ali i manama. U prvoj trudnoći sam brinula da će ona narušiti trajno moj izgled, ali nije. Kada sam rodila Unu, nakon tri meseca sam imala 58 kilograma, ten mi je bio nikad lepši. Zaista ne brinem, jer znam da sve to najprirodnije dođe na svoje mesto. Uživam u drugom stanju i novom životu koji nosim.

 WANNABE MAGAZINE: Kako birate garderobu? Uspevate li da vodite računa o stilu i modi? Možete li da nosite neke stvari koje već imate?

JELENA SIMIĆ: Kao ženi, važni su mi i stil i moda. Međutim, u trudnoći je najvažnija udobnost, pa su haljine trenutno moj izbor. Nosim haljine koje lepo padaju i nigde me ne stežu. U farmerke više ne mogu da se uvučem. Olakšavajuća okolnost je što leti ne volim da ih nosim, i kada nisam trudna, jer mi je prevruće. Nažalost, ono čuveno “Nemam šta da obučem” za mene je sada realnost. Navikla sam da obnavljam i biram garderobu. Volim da opipam i probam sve što odaberem. Zbog korona virusa, to je sada nemoguća misija i odlučila sam se za online kupovinu. Ona je za mene trenutno spas. Ranije, sva online, “digital things” i   elektronska poslovanja nisu bile u mojoj sferi interesovanja. Pre korone sam bila, recimo, staromodna. Korona me je naterala da kupujem i plaćam online. Postala sam ekspert, mada mi nedostaje klasičan vid kupovine, kako za mene, tako i za bebu. Uživam u izboru stvari za bebice i iskreno se nadam da će to uskoro biti moguće, jer trudnoća odmiče i bebica ubrzo stiže.

Jelena Simić 4 Jelena Simić, novo lice Slagalice: Za kompletnu sreću je potrebno da radite ono što volite

Bluza: Lindex / Suknja: Aleksandra Lalić (FAB Living by Una) / Sako: NINAMILAN Studio / Minđuše: Pamela Coromoto (FAB Living by Una) / Ogrlica: Concrete Jewelery (FAB Living by Una) / Narukvica: Werkstatt

WANNABE MAGAZINE: Prema kojim kriterijuma nabavljate novu garderobu? Kako želite da se osećate kad završite oblačenje i doterivanje? 

JELENA SIMIĆ: Bez obzira na trudnoću, želim da se osećam kao lepa i zadovoljna žena, a znamo da dobro uklopljena garderoba može na nas tako da utiče. Iskrenog sam mišljenja da ako ste u drugom stanju, ne znači da treba da navučete na sebe vreću. Vodim računa da to što nosim bude lepo ukombinovano, da mi pristaje, da me ne steže, najpre oko stomaka. Praktična sam i vodim računa da komade garderobe koje sada kupim mogu da iskoristim i nakon porođaja. Zato su mi trenutno haljine u fokusu, ali sam otvorena i za druge zanimljive predloge i drugu garderobu koja je prilagođena trudnoći.

WANNABE MAGAZINE: Kako se pripremate za povećanje porodice? Kako reaguje vaša ćerka? 

JELENA SIMIĆ: Svi smo presrećni i uzbuđeni zbog dolaska novog člana porodice, a naročito Una jer je to ispunjenje njene najveće želje. Sređujemo ovih dana kutak za bebu. Paralelno moramo da obavimo još neke krupnije radove u stanu, za koje je potrebno vreme. Imamo dosta posla, a pred nama su tek izbori kvalitetne bebi opreme: kreveca, kolica, nosiljki i ostalih neophodnih sitnica za bebu. Uživamo svi i u ovoj fazi, ma koliko bila naporna zbog stalnog defilea majstora kroz stan.

Jelena Simić 5 Jelena Simić, novo lice Slagalice: Za kompletnu sreću je potrebno da radite ono što volite

Haljina: NINAMILAN Studio / Minđuše: Privatno vlasništvo / Sandale: Deichmann

Comments