Svoji i slobodni

Ako ne možeš da zamisliš dan bez trač partije od sat vremena posvećenoj onoj groznoj kobili iz kanca koja ti toliko ide na živce, ni ne pomišljaj da mu oduzmeš kladionicu, basket, ili puko blejanje sa ortacima. Odakle ti pravo da krojiš nečije vreme i život, i govoriš šta treba da radi a šta ne? Svi mi imamo neke rituale i navike bez kojih ne možemo i jako je bitno da to dozvolimo i drugima (naraavno, ne mislim na ekstremne slučajeve). On ima utakmicu, ti imaš seriju. Kraj priče.

Takođe, direktno mešanje u ono što te se ne tiče može samo trajno da te udalji od bacanja bidermajera. Nemaš pravo da ga razdvajaš od prijatelja, mešaš se u njegov posao, pametuješ o odnosima i problemima u njegovoj porodici. Ako te zamoli za savet ili pomoć to je u redu, ali nepravdano mešanje i pametovanje samo će te prešaltovati u njegovog podsvesnog neprijatelja. U slučaju da ti nešto baš, baš smeta, pre uplitanja se konsultuj sa nekim iz njegovog okruženja.

CFDvMACXIAEaMjx Kako se udati na brzaka

I ne pokušavaj da živiš njegov život, niti očekuješ od njega da živi tvoj. Ok, volite se, ali ste imali život i afinitete i pre nego što ste se upoznali. Koliko su samo smešne devojke koje su posle Sergeja Ćetkovića naprasno zavolele Kandu, Kodžu i Nebojšu. Ne ubijaj svoju ličnost – zaboga u takvu tebe se i zaljubio. Ono što će ga bez sumnje okrenuti tebi je i to, što ste uprkos razlikama zavoleli iste stvari.

Kao što rekoh, ovo nisu saveti. Ako se vodimo kao svesna bića onda bi trebalo i svesno da se ponašamo, a ne samo po svojim porivima (koji su mahom sebični).

I još nešto za kraj. Ne plaši se inicijative (ne, ne treba da ga zaprosiš).

Predloži vikend tamo gde nikada niste pomišljali da odete. Kupi flašu tekile sa aromom ljute paprike. Ili nove felne pošto je to za njega nepotreban trošak. Kada bude video da si osoba koja se ne plaši promena i noviteta shvatiće da ćeš isto tako lako plivati i u braku.


Sonja Martić je ekspert za profilisanje gradskih faca i vodič kroz ljudske klišee, flegmatična kučka sa ogromnim srcem, koja u sebi nosi neverovatan spoj patrijarhalnog i proevropskog.

Comments