Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Čini se potpuno nepotrebnim govoriti o tome koliko je internet promenio i pre svega, znatno olakšao međuljudsku komunikaciju poslednjih decenija. Događale su se brojne promene, ali izvesno je da živimo u znatno drugačijem svetu čak i u odnosu na samo jednu deceniju za nama, tj. 2010. godinu.

Andres Monroy-Hernandez, istraživač i predavač ljudske interakcije sa računarom verovatno je najpreciznije objasnio prirodu mimova upoređujući ih sa egipatskim hijeroglifima: “I jedno i drugo opisuju svakodnevicu i podrazumevaju puno mačaka.”

Budući da brzo živimo, a samim tim je takva i komunikacija, ne čudi što su upravo mimovi i gifovi način da u današnje vreme najbrže odgovorimo na pitanja poput “kako si”, “šta radiš” i slično. Emotikoni su nešto slično, ali ne prenose osećanja i atmosferu kao mimovi.

View this post on Instagram

No snackies??? I love the child @memes_for_my_boyfriend

A post shared by Relationship Memes (@memes_for_my_boyfriend) on

Prema istraživanju kompanije eMarketer, za istraživanje tržišta za 2019. godinu, 54% milenijalaca i 59% “generacije Z” aktivno je na Instagramu. Iako se on često smatra “crnom rupom” selfija, uticajnih sadržaja i plaćenih marketinških poduhvata, mimovi takođe čine ogroman deo ove platforme. I dok su reakcije na većinu prvobitno pomenutih sadržaja obično baciti pogled, lajkovati i nastaviti dalje sa skrolovanjem (ili jednostavno prevrnuti očima i zatvoriti aplikaciju), mimovi su postali najvažnija vrsta društvenih medija.

Ovaj ležeran, ali kontinuirani vid komunikacije posebno odgovara parovima. Zašto? Emotivni partneri dele mnoštvo (za druge) nejasnih, simpatičnih, ali nekad čak i grubih šala koje niko osim njih ne razume, niti smatra toliko zabavnim.

Editors choice