Ne možemo reći da nije barem malo čudno. Velika je verovatnoća da ćete se prvo zapitati kako ćete bilo šta saznati o toj osobi? Kao drugo, osobe sumnjivih profila obično nisu prisutne na društvenim mrežema, ili barem nisu pod svojim imenom. Treće, možda je osoba isuviše paranoična, što je definitivno red flag. Koji je razlog što neko ne bi imao profil na internetu, kada je to na neki način, prozor u svet?

Postoje pozitivne stvari koje se vezuju za to kada vaš partner ne koristi društvene mreže. Na primer, to je nemogućnost da ga stalkujete, nego ćete morati zaista da ga upoznate iz sopstvene perspektive, bez ikakvog predznanja. Na društvenim mrežama nećete moći opsesivno da gledate koga lajkuje, pretražujući istoriju do 2008. godine da biste pronašle sve njegove bivše devojke. Da, to jeste olakšavajuća okolnost.

Sa druge strane, ne možemo da ne poreknemo da su društvene mreže neizostavni deo svakodnevice i da neko ko ne želi da ih ima je na ovaj ili onaj način odvojen od sveta i nije sasvim u toku šta se trenutno dešava. Možda, nedajbože ne razume internet meme.

Da se razumemo, neposedovanje društvenih mreža nije merilo da li je neko čudak ili ne… zato što ima pregršt čudaka na društvenim mrežama kojima bi trebalo iste zabraniti. Ono što je, zapravo, teško razumeti u celoj priči jeste: zašto bi neko svesno doneo odluku da nema društvene mreže? Da li želi da pametnije provodi vreme i misli da je to gubljenje vremena (u tom slučaju, svaka čast), da li je paranoičan (red flag), kriminalac (red flag), lažov (red flag) ili je samo u svom svetu i ako nešto ga ne zanima (nisam sigurna koji je ovo flag)?

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetdynasty

Jovana Petković

Comments