Vino je idealno piće za dame, mlađe ili starije, romantične ili zavodljive, one koje uživaju u svakoj kapljici i znaju da ga kombinuju sa hranom u skupom restoranu ili u svom domu. Kažu da su bogovi poklonili vino narodu kao eliksir da uživa, da se opusti uz prijatelje i da ga oseti svim čulima.

Alexandria Otkrivamo koje vino NAJBOLJE ide uz tvoju omiljenu hranu

Kada birate belo, rose ili crveno vino Alexandria iz vinarije Tikveš treba da znate da je u ovo vino utkano mnogo ljubavi i pažnje da bi bilo napravljeno i da ga krasi moderniji izgled. Karakteristično je kreairanje vina Alexandria rose, jer je ono kupaža sorti crnog grožđa: muskat hamburg, merlo i kaberne sovinjon i na kraju dobijete vivo boje breskve. U prvom gutljaju osetićete karakteristične intenzivne tropske arome sa dominacijom grejpfruta i manga, a u kombinaciji sa dunjom, dinjom i nijansom arome đumbira i to je razlog da osetite ljubav, romantiku i zavodljivost. Da bi ove ukuse osetili u svoj svojoj punoći potrebno je da ga konzumirate na temperaturi od 10°C do 12°C. Mlađe generacije često poslužuju kao aperitiv, ali može dobro da se kombinuje sa svežim salatama, pastom ili voćnim poslasticama. Uživanje u vinu počinje od božanstvene boje koja se prelama na svetlosti, potom mirisu koji je neodoljiv i na kraju prepuštanju ukusa.

Alexandria 2 Otkrivamo koje vino NAJBOLJE ide uz tvoju omiljenu hranu

Ako je vaš izbor belo vino treba da znate da je Alexandria polusuvo vino, proizvedeno od sorti grožđa rizling. Njegova prozirno zeleno-žuta boje sa karakterističnim mirisom gde dominiraju citrusi i umereno slatkasti ukus probudiće sva čula i ručak ili večera dobiće drugu dimenziju uživanja. Najbolje se kombinuje uz ribu, morske podove i srednje pečeno meso i služi se na temperaturi od 10°C do 12°C.

14262805 515890248604386 334561300 n Otkrivamo koje vino NAJBOLJE ide uz tvoju omiljenu hranu

Crveno vino je pravi izbor za one koji vole meso sa roštilja i divljač. Alexandria crveno vino proizvedeno je od sorte grožđa kaberne sovinjon. Njegova boja je duboko tamno crvena sa intenzivnom aromom crvenog i crnog bobičastog voća. Strast koja vlada kod ovog vina osvojiće mnoga srca. Ovo vino se služi na temperaturi od 16°C do 18°C.

15057245 1595271767448554 8982119403101356032 n Otkrivamo koje vino NAJBOLJE ide uz tvoju omiljenu hranu

Vino je više od alkoholnog pića – vino je prefinjenost, uživanje, želja za punoćom života, hedonizam, način življenja. U to ime živeli !

Comments